0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Mega savlada Budućnost i zakomplikovala život Podgoričanima

Objavljeno: 31.01.15 u 20:45

Košarkaši Mega Leksa napravili su malo iznenađenje pobedom nad ekipom Budućnosti u meču 20. kola Jadranske lige – 96:84 (26:28, 19:14, 32:17, 19:25).

Nakon izjednačenog prvog poluvremena ekipa Dejana Milojevića je ključnu prednost stekla u trećoj deonici koju je dobila sa čak 15 poena viška (32:17). Iako nisu mogli da nastave u istom ritmu i u poslednjoj deonici mladi momci iz Mege uspeli su da odbiju svaki napad gostiju koju su u nekoliko navrata ozbiljno pripretili.

Čak četiri igrača su imala dvocifren učinak u pobedničkom timu, najbolji je bio Musli sa 25 poena i 12 skokova, a pored njega blistali su Kešelj sa 18 poena i po pet asistencija i uhvaćenih lopti, nikolić je dodao 16, a Zagorac 13 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Šehović sa 23 poena, Planinić i Rejnolds su ubacili po 16, a Kuk 12 poena.

Osmom pobedom u sezoni Mega Leks se izjednačio sa Metalcem po broju trijumfa, s tim da Valjevci imaju meč manje odigran. Sa druge strane Budućnost je sa dva vezana poraza ugrozila do pre nedelju dana sigurno drugo mesto pošto sada ima samo jedan poraz manje od Cedevite koja je ranije danas slavila protiv Levskog u Sofiji sa 95:78.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter