1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Vilijams i Dženkins su garant za dobre rezultate

Objavljeno: 28.01.15 u 14:05

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da očekuje težak meč protiv Albe, ali i da se nada da će njegova ekipa kvalitetnom igrom doći do prve pobede u Top 16 fazi Evrolige.

– Alba nam dolazi u Beograd u dobroj formi, posle odličnog starta u prvenstvu i Top 16 fazi, pobedili su Barselonu i Galatasaraj, imaju ambicije da se plasiraju u četvrtifnale Evrolige. Trener Saša Obradović radi odličan posao, ekipa je atletski veoma kvalitetna i čvrsta. Svesni smo da nam sledi težak meč i moramo da odigramo dobro u oba pravca kako bismo pobedili – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani “Pionir”.

Zvezda će meč protiv Albe odigrati u “Pioniru”, pošto je “Kombank arena” zauzeta zbog predstave „Ledeno doba“.

– Prvi put ove sezone igraćemo u “Pioniru” sa publikom u Evroligi, s obzirom da protiv Laborala nije bilo gledalaca. Sjajna atmosfera će pomoći našem mladom timu i verujem da će odigrati dovoljno dobro kako bismo slavili – poručio je Radonjić i istakao da se u suštini stil igre Zvezde i nemačkog tima veoma razlikuju.

– Alba je veoma jaka kao kolektiv, nemaju igrače dominatne visine, ali to nadoknađuju brzinom unutrašnje linije. Očekujem da ćemo odigrati bolje u odnosu na prva četiri meča i iskoristiti razliku u visini u veoma značajnom meču.

Crnogorski stručnkak dodao je da ga raduju dobre partije Amerikanaca Markusa Vilijamsa i Čarlsa Dženkinsa u pobedi protiv Budućnosti u ABA ligi (77:76).

– Evidentno je da Markus ide ka statusu kakav je imao u prvoj fazi Evrolige, Čarls je takođe bio dobar u Podgorici. Pokazali su da će biti garanat dobrih rezultata. Bez obzira na poraze u Top 16 fazi, pokazali smo karakter i pobednički mentalitet. Ova pobeda nam donosi veliki stimulans – zaključio je Radonjić.

Utakmica Crvena zvezda – Alba igra se u četvrtak od 20.45 u “Pioniru”.

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
1 Komentara
  1. MW i Djenka brat, dva Spartanca, dve ljudske gromade, koji su zavoleli nasu Zvezdu i postali deo porodice velike Evroligaske. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter