0
ATP

NOVAK STIŽE RAFU: Đoković uskoro šesti teniser svih vremena

Objavljeno: 23.01.15 u 21:53

Poraz Rodžera Federera u meču 3. kola Australijan Opena doneo je određene benefite i Novaku Đokoviću i ne samo zbog toga što je sa turnira izbačen njegov mogući najveći rival u borbi za trofej.

Naime, već sada je jasno da će Srbin ostati na čelu ATP karavana najmanje do 6. aprila odnosno da će doći do cifre od 140 nedalje na vrhu rang liste najboljih tenisera odnosno imaće samo jednu nedelju manje od Rafaela Nadala koji je na šestoj poziciji te večne liste.

Naravno, Đoković bi mogao dodaotno da uveća prednost u odnosu na Rodžera Federera pošto je i dalje u konkurenciji za trofej, a može da zaradi priličnan broj poena pošto je prošle godine u Melburnu eliminisan u četvrtfinalu.

Na večnoj listi vodeći je upravo Federer sa 302 nedelje, a alede Pit Sampras (286), Ivan Lendl (270), Džimi Konors (268), Džon Mekinro (170(, Rafael Nadal (141), Novak Đoković (130), Bjern Borg (109), Andre Agasi (101)…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter