1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

FSS: Nema više novca za klubove, ‘Filips’ stiže na Marakanu!

Objavljeno: 22.01.15 u 20:30

Fudbalski savez Srbije više neće finansijski pomagati klubove Superlige, ali će učinit sve da im pomogne, odluka je današnje sednice Odbora za hitna pitanja u FS Srbije. Takođe, odlučeno je da će FK Crvena zvezda dobiti nove reflektore, odnosno da će biti potpisan ugovor sa kompanijom ‘Filips’.

Kako je saopšteno posle sednice Odbora za hitna pitanja, FSS je uvek pomagao klubovima najvišeg ranga, ali brojne finansijske pozajmice nisu vraćene i klubovi će biti opomenuti da će ta sredstva morati da se vrate.

– Plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FS Srbije. Preporuka je da se aktiviraju opštinske uprave sa područja odakle su klubovi čija je infrastruktura pogođena poplavama, jer sve preporuke UEFA i FIFA i ukazuju na saradnju sa lokalnim samopupravama. FS Srbije će kontrolisati kompletan proces, jer će na kraju dostaviti sve potrebne dokaze nadležnima u UEFA i FIFA koji su i obezbedili finansijska sredstva iz svojih programa. Regionalni savezi će rukovoditi prikupljanjem detaljne dokumentacije od svakog kluba, dostaviti ih FS Srbije, a koji će zatim napraviti raspodelu sredstava. Kompletnim procesom rukovodiće Željko Kojić, potpredsednik FS Srbije. Na kraju, usledio je zaključak da će se za sedam dana izvršiti nova procena urađenog po ovom pitanju i odrediće se nova dinamika rada – saopšteno je na sajtu FSS.

Članovi Odbora su razmotrili i do sada urađeno na postavljanja novih reflektorskih sijalica na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, gde se očekuje u narednih sedam dana potpis ugovora sa kompanijom „Filips“.

 

hotsport.rs

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter