2
Evroliga

ERGIN ATAMAN: Izvinite, nisam znao šta se događa, dao sam izjavu pod stresom!

Objavljeno: 16.01.15 u 17:58

Trener Galatasaraja Ergin Ataman još jednom se izvinio građanima Srbije zbog izjave koju je dao posle meča u Istanbulu kada je nastradao navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

On je u intervjuu za Sportnetvork istakao da u trenutku kada je govorio na konferenciji za novinare nije znao da je mladić izgubio život, već da je čuo da su se ispred hale „Abdi Ipekči“ dogodili incidenti.

– Kao prvo mogu vam reći da me je događaj od pre dva meseca veoma rastužio, baš kao i sve ljude u Turskoj. To je bio tragičan događaj, nastradao je momak koji je sa svojim drugarima došao da bodri klub koji voli. Nažalost, ove stvari se danas dešavaju svuda u svetu. Veoma mi je žao, izgubljen je jedan mlad život – istakao je za Sportnetvork, Ergin Ataman i dodao:

– Kao čovek i sportista uvek sam protiv nasilja. Smatram da na neki način navijače treba i obrazovati i to sam uvek govorio. I posle utakmice sam dao izjavu, a znao sam samo da se nešto dešavalo ispred dvorane. Verujte da nisam znao da je neko ubijen. Tog momenta sam osećao da moram da dam takvu izjavu, ali je to sve bilo zbog stresa posle utakmice. Meni je iskreno žao zbog mojih reči i sve je pogrešno shvaćeno. Tek posle dva sata sam saznao da je mladić ubijen. Imam Tviter nalog i odmah sam napisao da mi je iskreno žao. Pokušao sam da ispravim, izvinio sam se jer smo izgubili jednog brata, navijača… Poznat sam sportski radnik širom sveta i žao mi je što sam na taj način shvaćen. Turska i Srbija su prijateljske države i uvek smo bili u dobrim odnosima. Moram i da naglasim da imam simpatije prema srpskoj košarci. Nadam se da će to tako i ostati, pošto imam mnogo prijatelja u Srbiji. Tužan sam jer se ovo desilo. Izvinjavam se sprskom narodu i uznemiren sam zbog svega – zaključio je Ataman.

hotsport.rs

0
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter