1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

HOTSPORT DVOUGAO: Petković vs Vulićević – jednom hladno na -6, drugi najavljuje Zvezdino proleće (FOTO)

Objavljeno: 27.12.14 u 12:15

Igraju na istoj poziciji, jedan u crno-belom, jedan u crveno-belom dresu, u timovima najvećih rivala. Ipak, nesreća ih je spojila. Marko Petković i Miroslav Vulićević u razmaku od nekoliko dana, protekle jeseni zadobili su tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena, čitav period oporavka prolaze zajedno kod čuvenog kondicionog trenera Andreje Milutinovića.

Po dogovoru, našli smo se u prostorijama kondicionog trenera Andreje Milutinovića, gde su vidno zadihani, ali raspoloženi za razgovor i šalu radili ljutiti rivali na terenu – Miroslav Vulićević i Marko Petković.

Desni bek Crvene zvezde povredu kolena doživeo je neposredno pred ‘večiti’ derbi protekle jeseni, dok je Vulićević upravo na toj utakmici igrao skoro sat vremena teško povređen. Identične povrede spojile su dvojicu igrača sa istih pozicija iz tabora dva najveća rivala i kao što se i moglo očekivati, peckanja i podbadanja su nezaobilazna u pauzama između teških vežbi.

– Hajde i to što sam se povredio, nego ko mi je poslao ovog da sa njim prolazim sve ovo – počinje uz smeh Marko, a Miroslav ima spreman odgovor:

– Ne znam da li je i vama, ali meni nešto hladno ovde pored Petka, temperatura -6, ne znam kako Marko izdržava tu temperaturu.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Ko osvaja titulu? Može li Zvezda da nadoknadi -6?

Marko: Sad jeste možda hladno, -6, ali znate za ono – čuveno Zvezdino proleće, proći će i ova zima, doći će toplije vreme. Zavisi od nekoliko faktora – od mog oporavka i ako Laza (Darko Lazović) ostane. Ako ode, na kraju će biti +3 za nas, ako ostane bićemo barem pet bodova ispred.

Miroslav: Ma bosi da igramo celo proleće ne mogu da nas stignu!

Ko je najbolji desni bek u ligi? 

Marko: Vulićević, ali posle mene.

Miroslav: Vulićević je najbolji, Petković najperspektivniji.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Prognoze za prolećni ‘večiti’ derbi? 

Miroslav: 1:2, Petko će dati prvi gol, a onda ću ja da uđem 15 minuta, jer neće biti potrebe za više da preokrenemo rezultat. Zvezda mi je omiljen rival, na poslednjih 9 utakmica, samo jednu sam izgubio.

Marko: 2:0 ili 3:0. Znam da Vule voli da mašta, to je sve super, ali neće tu biti dileme, dobijamo ih.

Do tada, u sigurnim ste Andrinim rukama, kako je raditi sa njim koji vraća igrače na teren po nekoliko meseci pre predviđenog usled ove povrede? 

Marko: Oporavak nije toliko fizički težak, koliko psihički. Važno nam je da smo u sigurnim rukama čoveka koji je u svom poslu neprikosnoven, najbolji u regionu, ali i u Evropi.

Miroslav: Lav je najbolji! Ne znam šta sve nismo radili sa njim – trčali po šumi, ulazili u Adu, vozili skejt, trotinet, ne smemo sve ni da otkrijemo, ipak je to njegov recept za oporavak od ove povrede.

hotsport.rs

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter