0
Evropske lige

‘SPECIJALNI’ PONOVO U ELEMENTU: Dok se ostali brčkaju na Maldivima, Englezi igraju!

Objavljeno: 25.12.14 u 19:17

Dok se drugi brčkaju na Maldivima, mi igramo svaki drugi dan!’, izjavio je Žoze Murinjo pred seriju utakmica koje se igraju u Premijer ligi.

Cela Evropa je na odmoru od naporne polusezone, evropskih takmičenja, domaćih prvenstava i kupova… Svi osim Engleza, koji svim ljubiteljima fudbala u vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika pružaju ogromno uživanje gotovo svakog dana. Međutim, Žoze Murinjo je ponovo imao zanimljivu konstataciju na tu temu, tražeći više poštovanja za igrače koji izgaraju svakog dana u vreme praznika.

– Morate poštovati fudbalere u ovoj zemlji, bez obzira iz koje zemlje dolazite. Nemci trenutno uživaju na moru, Španci se brčkaju na Maldivima i odmaraju. A ovde se igra na ‘boksing dej’, na dan posle Božića, pa 28. decembra, pa prvog dana Nove godine. Zbog toga svi treba da poštuju ove fudbalere – ističe Murinjo.

‘Specijalni se osvrnuo i na izjavu Gereta Bejla da je španska Primera bolja od Premijer lige. Brzonogi Velšanin je nekoliko sezona nastupao u Engleskoj, ali i Murinjo ima iskustva iz Španije.

– Osvajao sam Primeru i gubio sam Primeru, tako da sigurno mogu da kažem da poznajem razliku između te dve lige. On to kaže zato što je sada tamo. Svi u Španiji znaju da tamo postoje dva vrhunska kluba i treći Atletiko koji zaista radi fantastičan posao u poslednje vreme. Ali iza njih postoji ogromna praznina. U Engleskoj nijedan tim ne bi mogao da osvoji 100 bodova i postigne 126 golova kao što je bio slučaj u Španiji. A kada neko to uradi, možemo reći da je to najbolji tim, ali ne i najbolje prvenstvo – objasnio je Murinjo.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter