1
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Metalac protiv Budućnosti naplatio nesrećne poraze

Objavljeno: 24.12.14 u 20:11

U pretposlednjem meču 14. kola Jadranske lige Metalac je pored oko 1.000 gledalaca u valjevskoj Hali sportova savladao favorizovanu Budućnost sa 70:69 (17:14, 12:16, 21:18, 20:21) i tako došao do petog trijumfa u regionalnom takmičenju.

Odlično je igrao tim Vladimira Đokića tokom celog meča, sredinom poslednje deonice došao je čak i do 10 poena viška (59:49), ali usledila je velika serija gostija od 12:1 kojom su preuzeli vođstvo (60:61). Međutim, to nije obeshrabrilo naš tim koji je predvođen odličnim Jevtovićem smogao snage da uzvrati udarac i uvede meč u neizvesnu završnicu.

Na 27 sekundi do kraja meča na asistenciju Ljubičića Jevtović je zakucao loptu u koš za prednost Metalca od 69:67, ali je Suad Šehović uzvratio polaganjem na sedam skundi do kraja. Usledio je tajm-aut, loptu je u ruke dobio Ljubičić kojeg je na prodoru faulirao Omar Kuk. Domaćem timu bio je neophodan makar jedan poen i do njega su došli posle prvog Ljubičićevog slobodnog bacanja, drugo je namerno promašio, a Dašiću nije ostalo dovoljno vremena da uputi loptu ka košu Metalca.

Jevtović je sa 17 poena bio najefikasniji, Majstorović je ubacio 13, a Kutlešić i Ljubičić su dodali po 11. Na drugoj strani Rejnolds je postigao 19, a Šehović 15 poena.

Loša vest za domaći tim je čini se ozbiljnija povreda Borisa Bakića koji se posle žestokog pada u trećoj deonici više nije vraćao u igru odnosno na kraju je iznet iz hale.

Ovim porazom Podgoričanima je ugroženo drugo mesto na tabeli pošto sada imaju samo jedan trijumf više od Cedevite koja će ih u pretposlednjem kolu ugostiti u Zagrebu, dok Metalac u narednih pet kola ima priliku da dođe do sredine tabele ili da uradi čak nešto više pošto će sve utakmice igrati pred svojim navijačima.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
1 Komentara
  1. Cestitke Metalcu na pobedi i mudroj igri pored katastrofalnog sudjenja,Planinic bacao ljude po parketu,ubio Bakica i najverovatnije zavrsio mu karijeru,napravio 20 licnih,a igrao sa 4 od 3/4.Sve u svemu bravo METALAC!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter