28
AdmiralBet ABA Liga

NEBOJŠA ČOVIĆ: Mapetovci, napravite klub

Objavljeno: 16.12.14 u 08:57

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović poručio je da je vrednost tog tima „samo“ 2 miliona evra, te da je ukupna budžet crveno-belih 3,6 miliona za sve kategorije, uključujući i FMP.

On je dodao da ga brine što „crveno-beli imaju sve više neprijatelja“, ali je i konkurenciji poručio da ne „sede kao Mapetovci, već da naprave svoj klub“.

– Budžet nam je 3.600.000 za sve tri adrese, Mali Kalemegdan, Telekom i FMP. Sopstvenim radom 2.000.000 od karata, tv prava i dresova. Od karata za sada 700.000. Imamo zaostale obaveze koje nismo isplatili uz dug. Tim vredi manje od 2.000.000, jeftiniji smo od nekih konkurenata, na primer Cedevite. U skladu sa tim, a ta cifra ne sme da se probije zbog situacije, Zvezda kao najveći srpski brend deli sudbinu srpskog naroda. Ako pojačanje probija budžet, neće ga biti, a imamo i decu koja treba da igraju. Nema ništa bez kontinuiteta, svi ovi koji sede kao Mapetovci, neka naprave svoj klub. Brine me što Zvezda više raste, sve više ima neprijatelja, možda je zbog zime – ironičan je Čović.

Čović je još jednom pohvalio svoj tim koji je u ovoj sezoni pobedio na 17 od 21 utakmice.

– Čestitam ekipi, nastavićemo sa se trudimo da nižemo dobre rezultate, da odemo što dalje u Evroligi, a za ABA ligu se zna šta nam je cilj. Nisam zabrinut kako je ekipa igrala, probajte da trčite ceo dan, pa ću ja popodne da mu dođem i merim vreme. Ali, najlepša je pobeda kada slano odigrate, a pobedite, to pokazuje karakter sistema koji se nalazi na tri adrese. Može nam se da imamo tri adrese. Živi ljudi, normalan umor, nemojte da pričate da imamo pare, nemojte da brinete da ćemo potrošiti pare na slike, dajte da vidimo nešto pozitivno, da malo podržimo Crvenu zvezdu, crveno je boja ljubavi – kazao je Čović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0
28 Komentara
  1. Gde god se pojavi neka vest o Zvezdi eto glodara da komentarisu…Idite,bre,na vesti o patlidzanu pa komentarisite do sutra,ako vam je volja,debili….

    0
    0
    Odgovori
  2. Čuj najveći srpski brend. Ne znam o kom vremenskom intervalu ili momentu priča ovaj iz FMP-a. Daleko je druže zvezda od najvećeg srpskog brenda. A što se pravljenja kluba tiče, gospodine Čoviću klub se ne pravi već osniva i razvija, duži vremenski period, to što ste vi preko noći navikli da „pravite“ klubove to je vaša stvar. Ta spajanja ili ti fuzije, pa gašenja pa, kako vi kažete, „pravljenja“ kluba mogli su da progutaju samo ovi nesretni zvezdaši koji su silom prilika bili pritjerani u ćošak. Sve je to kratkotrajno, evo polako se pokazuje na vaterpolu, fudbalu pa doći će i košarka. Ne može ništa da se „napravi“ preko noći pa da traje, ne može, samo mukotrpnim radom može da se stvara i razvija. Tako da srećno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter