0
Košarka

NBA: Klivlend upalio turbine, Portland stigao do devete vezane pobede

Objavljeno: 27.11.14 u 09:17

U nastavku takmičenja u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu noćas je odigrano čak 13 utakmica.

Ekipa Porltand Trejlblejzersa noćas je stigla do dvete vezane pobede pošto je nadigrala Šarlot. Četa Terija Stotsa bila je uskraćena za dobru rolu Ol-stara Lamarkusa Oldridža koji je iz igre pogodio tek 3 šuta iz 18 pokušaja, ali je zato Vesli Metjuz sasuo rafal od 28 poena.

Na drugoj strani sa klupe je dominirao Brajan Roberts koji je ubacio rekord karijere od 24 poena, ali je to bilo premalo da bi Šarlot izbegao poraz.

Ekipa Klivlend Kavalirsa je, čini se, upalila turbine. Četa Dejvida Blata sve više počinje da liči na konkurentan tim, a na svojoj koži su to osetili „Čarobnjaci„. Uz pomoć Lebrona, Irvinga i Kevina LavaKavsi su lako oduzeli svu čaroliju Džona Vola koji je meč završio sa 6 poena i 7 asistencija.

Na drugoj strani LBJ se našao na korak od tripl-dabla pošto je meč okončao sa 29 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Lav je dodao još 21 poen, a Kajri Irving 18 što je bilo dosta da Kavsi dođu do učinka od 50% uspešnosti u ovoj sezoni.

Neverovatni Stef Kari se nalazi u fantatičnoj formi u poslednje vreme. Čini se da sve što baci ka košu svojih rivala pronalazi put do dna mrežice. I noćas je igrao po istom principu, pa ne treba da čudi što je izrešetao obruč Orlanda sa 28 poena uz 8 asistencija.

Uz sve to, Kari je iz igre ispalio tek 13 šuteva od čega je pogodio čak 9. Od 13 šuteva iz igre, Kari je nanizao i šest trojki iz svega osam pokušaja. Novi dabl-dabl Nika Vučevića nije pomogao, džabe je upisao 11 poena i 13 skokova.

Ekipa Bruklin Netsa pobedila je nemoćnu Filadelfiju koja je u dosadašnjem toku šampionata upisala svih 15 poraza. Bolji od ostalih bio je Džo Džonson sa 21 poenom.

Ekipa Toronto Reptorsa gazi ka najboljem učinku u svojoj istoriji. Jedini kanadski NBA tim ne liči na sebe. Po prvi put otkako je ovaj klub pridružen NBA karavanu 1998. godine „Reptili“ gaze sve pred sobom. Na tom putu noćas su zbrisali Hokse.

Dvejn Kejsi je na raspolaganju imao pregršt raspoloženih igrača, a predvodio ih je Ol-star Demar Derouzen sa 27 poena. Ne treba zaboraviti ni Grivasa Vaskeza, pošto je jedini Veneceluanac u istoriji NBA lige ubacio 21 poen. Takođe, i Lu Vilijams, koji dominira u poslednje vreme, ubacio je 23, dok je Kajl Lauri upisao 13 asistencija.

Dalas Maveriksi su odigrali uzbudljiv meč sa Njujorkom koji je na teren izašao bez povređenog Karmela Entonija. Izabranici Derika Fišera došli su do produžetka, ali nakon toga nisu imali više snage. Meč dosadašnjeg toka sezone upisao je Tajson Čendler sa 17 poena i neverovatnih 25 skokova. Inače, Džej Ar Smit je na 0,9 sekundi pre kraja doneo produžetak svom timu pogodivši ultra-divlji fejd-avej.

Pistonsi možda dolaze iz „Grada motora„, ali njihovi motori su ove sezone ugašeni. Po tome ova sezona se, čini se, nimalo ne razlikuje od onih koje su imali u poslednjih pet, šest godina. Kliperse je do trijumfa odveo Džamal Kraford sa 25 poena, BG je dodao 15, CP3 23.

Ekipa Sakramenta ove sezone jeste kvalitetna, ali ne i dovoljno da bi se izborila sa Hjustonom, preciznije, sa Džejmsom Hardenom. Bradonja je dominirao, kao u ostalom i što čini od starta sezone, ubacio je 26 poena, uhvatio je 7 skokova i podelio 8 asistencija u sjajnom ol-raund meču.

Istina, iz igre je šutirao neverovatnih 31 put, pogodio samo 10, ali je do bilo dovoljno. Na drugoj strani Demarkus Kazins nastavio je svoj teror pod obručima sa 29 poena i 17 skokova.

U dvoboju prvog i drugog pika, Enrua Viginsa i Džabarija Parkera, više znanja pokazala je ekipa Baksa koju je predvodio Lari Sanders sa 15 poena. Oklahoma je upisala zlata vrednu pobedu nad Jutom, a ponovo je bolji od ostalih bio Redži Džekson sa 22 poena i 8 asistencija.

San Antonio Sparsi su zahvaljujući 28 poena Manua Đinobilija pobedili Indijanu, Finiks je savladao Denver uz 24 poena Džeralda Grina i Memfis je pobedio Lejkerse uz 19 poena Marka Gasola.

Rezultati:

Šarlot – Portland 97:105
Klivlend – Vašington 113:87
Orlando – Golden Stejt 96:111
Filadelfija – Bruklin 91:99
Atlanta – Toronto 115:126
Dalas – Njujork 109:102 (produžetak)
Detroit – LA Klipers 98:104
Hjuston – Sakramento 102:89
Minesota – Milvoki 86:103
Oklahoma – Juta 97:82
San Antonio – Indijana 106:100
Finiks – Denver 120:112
LA Lejkers – Memfis 93:99

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter