0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

MARKO NIKOLIĆ: Gol Drinčića u derbiju je obeležio dosadašnji tok JSL

Objavljeno: 22.11.14 u 09:26

Šef stručnog štaba Partizana, Marko Nikolić, izjavio je da je dosadašnji tok Jelen Superlige Srbije obeležio pogodak Nikole Drinčića u derbi meču sa Crvenom zvezdom.

Upravo tim pogotkom veznog igrača crno-belih Parni valjak je i upisao tri boda u možda i najvažnijem meču domaćeg prvenstva.

U razgovoru za list Sport, odgovarajući na pitanje o tome da li je video kvalitetnog mladog igrača ili potez koji bi mogao da izdvoji kao jedan od onih koji su obeležili JSL, Nikolić nije propustio da se osvrne na gol Drinčića:

– Ima mnogo mladih igrača u Partizanu, i celoj u ligi, koji su vredni praćenja i ulaganja u razvoj, ali ne bih isticao imena, jer to zna da bude kontraproduktivno. Ako bih morao da izdvojim potez, neka to bude gol Nikole Drinčića u derbiju, jer je bio neverovatan, uz to i vredan pobede. U glavi mi je i jedan gol Jevtovića iz Novog Pazara, koji je za TV špice – kazao je Nikolić.

Nakon toga terner Partizana se osvrnuo na regularnost takmičenja u JSL:

– Kada imam da kažem nešto konkretno, kažem to bez oklevanja. Smatram da imamo dobre sudije kada ih ostave na miru i da su tokom jeseni dobro obavljali posao. Ipak, kod nas se često dešava da arbitri sude pod pritiskom i tu se vidi ko može da se nosi s tim, a ko ne može. Ne bih da procenjujem da li je suđenje uticalo na regularnost, jer čim se potegne pitanje regularnosti, onda i takmičenje gubi legitimitet. Kod nas ima raznoraznih pojava, no, to je pitanje za neke druge ljude.

Nikolić je, takođe, dodao i da je zadovoljan učinkom crno-belih u dosadašnjem toku prvenstva:

– Zadovoljan sam učinkom tima. Možda nam nedostaju dva boda u meču sa OFK Beogradom, dok je sve ostalo bilo kako treba. Ostvarili smo najbolji superligaški start u ovom veku, plasirali se u grupnu fazu Lige Evrope, gde smo neke mečeve protiv velikih timova odigrali dobro. Time smo ostvarili deo ciljeva, ali težimo još nekima – smatra trener Partizana.

Na insistiranje da izdvoji one igrače koji su ispunili očekivanja i one koje nisu, Nikolić je odgovorio sa:

– Nezahvalno pitanje. Takve stvari uvek čuvam za svlačionicu, jer ne želim da nekoga previše hvalim ili kritikujem u javnosti. Rekao bih da je tim Partizana satkan od dobre grupe momaka, da o tome svedoče atmosfera i rezultati, a ko je kako odgovorio zadatku najbolje oslikava minutaža fudbalera – kaže Nikolić.

Kao najbolje igrače dosadašnjeg toka prvenstva, šef struke crno-belih u prvom planu vidi igrače svog tima:

– Teško je izdvojiti i reći ko je najbolji, ali svakako da u najužem krugu, pre svih, vidim igrače Partizana. Da li je to Petar Škuletić, kao najbolji strelac, Danko Lazović, kao strelac i asistent ili, pak, Saša Ilić, koji i u četvrtoj deceniji značajno utiče na igru i rezultate tima – nije ni bitno, već treba istaći da su to momci koji prednjače. Znaju da se nose sa pritiskom, što se odrazilo i na učinak ove jeseni – podvukao je Nikolić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter