0
Košarka

NBA: Veče produžetaka u Bruklinu, Lebron prodao pobedu

Objavljeno: 20.11.14 u 08:35

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je odigrano čak 11 mečeva. Zanimljivih duela bilo je širom SAD, a jedan od najzanimljivijih, svakako, odigran je u Bruklinu gde su Netsi dočakali Bakse.

Upravo ovaj duel označio je povratak bivšeg trenera Džejsona Kida u Barkliz Centar u kojem je, prošle sezone, debitovao na klupi nakon kraja slavne igračke karijere.

Kid je dočekan zvižducima, ali to nije pomoglo domaćim igračima da upišu trijumf. Nakon tri pdoržetka pobedu su odneli Baksi, uprkos činjenici da je Brendon Najt promašio otvoreno polaganje u trećem produžetku.

Najzaslužniji za trijumf Baksa bio je ruki i 2. pik s poslednjeg drafta, Džabari Parker, koji je pored 23 poena dodao i 7 uhvaćenih lopti. Janis Adetokumpo je ubacio 18 uz 12 skokova.

U prvoj utakmici večeri Lebron Džejms i njegov Klivlend izašli su na crtu aktuelnim šampionima. Neposredno pred start utakmice Džejms je poručio da „nema rivalstva između njega i Sparsa“, ali je na terenu ipak bilo drugačije.

Greg Popovič je od svojih igrača tražio da „igraju kao da je reč o plej-of utakmici“, a na kraju mu je to donelo trijumf. Klivlend je imao priliku da u poslednjem napadu izbori produžetak ili da šutne za pobedu, ali se LBJ spetljao, izgubio je loptu i utakmica je okončana trijumfom šampiona.

Boris Dijao i Tim Dankan bili su najefikasniji u taboru pobednika sa po 19 poena, kod Kavsa istakao se Varežao sa 23 poena i 11 skokova, Irving je dodao 20, dok je Lebron ubacio „samo“ 15.

Košarkaši Indijane Pejsers i dalje igraju bez Pola Džordža. Nakon nekoliko uvodnih poraza četa Frenka Vogela, čini se, naučila je da igra bez svojog glavnog igrača pa su stigle i pobede.

Noćas su Pejsersi nadigrali Šarlot, uprkos činjenici da je Al Džeferson činio čuda i sa 28 poena Hornetse je održavao u životu. Trijumf Pejsersima stigao je u poslednjoj sekundi, pošto je Solomon Hil pokupio er-bol Rodnija Stakija i pogodio polaganje sa zvukom sirene za pobedu od koš razlike.

LA Klipersi su se poigrali sa Orlandom, blistao je Džamal Kraford sa 22 ubačena poena, pratio ga je Blejk Grifin sa 20, dok je 16 poena uz 9 asistencija upisao Kris Pol. Na drugoj strani istakao se Tobajas Haris sa 25 poena, Nikola Vučević imao je snažan dabl-dabl sa 19 poena uz 14 skokova.

Filadelfija je nastavila svoju poteru za negativnim rekordom NBA lige po broju uzastopno izgubljenih utakmica. Nakon sinpoćneg susreta sa Seltiksima 76ersi sada imaju 11 poraza bez pobede. Blistao je Džared Salindžer sa 22 poena i uz 9 skokova donevši Seltiksima prvu pobedu posle tri vezana poraza.

Minesota Timbervulvs je nadigrala Njujork Nikse, a fantastičan meč pružio je Kevin Martin. Šuter Timbervulvsa iz igre je ispalio 20 pokušaja, pogodivši čak 14. Za tri je šutirao neverovatnih 7-11, za ukupno čak 37 poena i novi poraz Niksa.

Monta Elis je sa 34 poena doneo tirjumf Dalasu nad Vašingtonom, Finiks je minimalnom razlikom savladao Detroit uz 18 poena Erika Bledsa, Demar Derouzen je ubacio 22 poena i naneo je Memfisu drugi poraz u sezoni, Denver je produbio agoniju Oklahome uz 21 poen Vilsona Čendlera, a Kobi Brajant je s 29 poena ukrao trijumf Lejkersima na gostovanju u Hjustonu.

Rezultati:

Klivlend – San Antonio 90:92
Indijana – Šarlot 88:86
Orlando – L.A. Klipers 90:114
Filadelfija – Boston 90:101
Vašington – Dalas 102:105
Bruklin – Milvoki 118:122 3p
Detroit – Finiks 86:88
Toronto – Memfis 96:92
Minesota – Njujork 115:99
Denver – Oklahoma Siti 107:100
Hjuston – L.A. Lejkers 92:98

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter