0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Ne možemo da pretimo, ali probaćemo da iznenadimo Galatu

Objavljeno: 19.11.14 u 13:51

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se Galatasaraju ne može pretiti, ali da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici pokušati da iskoristi šanse i dođe do iznenađenja.

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova igraju u Istanbulu protiv Galatasaraja, utakmicu šestog kola Grupe D u Evroligi.

Posle pet kola, Zvezda ima tri pobede i dva poraza, a Galatasaraj dve pobede i tri poraza.

– Utakmicom sa Galatasarajem mi započinjemo drugi krug takmičenja u prvoj fazi Evrolige. Ostalo je još pet utakmica, a od toga tri na gostujućem terenu. Mi smo slavili protiv Galatasaraja na našem terenu, ali nas u Istanbulu očekuje mnogo teži posao jer je reč o klubu sa velikom armijom navijača i ogromnim ambicijama. To je ekipa koja ima kvalitet i iskustvo i na svom terenu igraju jako dobro o čemu najbolje svedoči podatak da ove sezone nemaju poraz na domaćem parketu, čak ni protiv Evroligaša. Pokazuju da su u dobroj formi i pokušavaju svoje ambicije da ispune prvo u ovom delu, a potom i u nastavku takmičenja – rekao je Radonjić za sajt kluba i dodao:

– U ovom momentu se više priča o problemima u kojima je  Galatasaraj. Sigurno je da će igrati bez Vladimira Micova, eventualno Martinasa Pocijusa, to je sigurno odsustvo kvaliteta. Izostanak tih igrača donosi dodatno jedinstvo jer su iskusni i znaju kako da reaguju. Uradiće sve pred svojim navijačima da to jedinstvo stave u funkciju tima i nastave seriju nepobedivosti na svom terenu – istakao je Radonjić.

On se potom osvrnuo na sve glasnije pominjanje Zvezde sa prolaskom u TOP 16 fazu.

– Sigurno da toliko pominjanje Top 16 faze može da odvuče pažnju. Nama je cilj da odigramo što bolje protiv Galatasaraja, a potom i naredni meč u ABA ligi. Moramo da ostanemo skromni i da razmišjamo samo iz kola u kolo. Kada se sve završi onda pravimo analizu – rekao je Radonjić koji je potom kratko istakao da se njegovi izabranici ne opterećuju koš razlikom u narednim mečevima.

U taboru Zvezda pored sjajnih rezultata ima još razloga za zadovoljstvo, a reč je o oporavku Stefana Jovića koji ide brže nego što se u prvi mah mislilo.

– Oporavak ide jako dobro. Izvesno je da će oporavak trajati kraće od četiri nedelje koliko su govorile prve prognoze. Nećemo da žurimo jer je duga sezona. Imaćemo precizniju informaciju u toku sledeće nedelje – zaključio je Dejan Radonjić. 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter