0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP FINALE LONDON: Fedeks ‘unakazio’ Mareja i oborio Novakov rekord

Objavljeno: 13.11.14 u 23:02

U četvrtak su odigranani mečevi 3. kola grupe B na završnom Masters turniru u Londonu posle kojih su postali poznati polufinalisti sa te strane žreba.

Najpre je Kei Nišikori savladao Davida Ferera, koji je zamenio povređenog Miloša Raonića, sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:1 pa je Japancu za plasman u polufinale bilo neophodno da Endi Marej ne savlada Rodžera Federera u večernjem terminu.

A Britanac ne samo da nije uspeo da savlada Švajcarca već je malo nedostajalo da kući ode na „biciklu“ pošto je poražen sa 6:0, 6:1 za svega 56 minuta i pet sekundi. Vreme trajanja meča je važno pošto je Federer tako oborio rekord koji je pre samo nekoliko dana postavio Novak Đoković u duelu sa Marinom Čilićem (56:42), tako da je sada on igrač koji je najbrže savladao rivala na ovoj vrsti turnira.

Zvuči da uprkos dve ubedljive pobede u prva dva kola i samo pet izgubljenih gemova Novak Đoković još uvek nije teoretski obezbedio plasman u polufinale pošto bi ga Berdih pobedom uz samo ejdan izgubljen gem pretekao, a istu priliku bi imao Vavrinka ukoliko Čiliću ne prepusti više od dva gema.

Ipak, kako je to praktično nemoguće Novak će najverovatnije u polufinalu igrati protiv Nišikorija, dok će Federeru na megdan Vavrinka ili Berdih (verovatno njegov sunarodnik).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter