0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DANGUBIĆ O PODRŠCI SA TRIBINA: To nam mnogo znači

Objavljeno: 03.10.14 u 22:43

Moćna Zvezda na otvaranju nove sezone! Crveno-beli su pred skoro punim tribinama raspoloženih Zvezdaša u prvom kolu ABA lige ostvarili ubedljivu pobedu protiv debitanta u regionalnom takmičenju, Levskog, rezultatom 85:55.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ekipa iz Sofije samo u prvoj četvrtini uspela je da parira košarkašima Crvene zvezde Telekom, koji su iz minuta u minut igrali sve bolje, da bi potpuno eksplodirali u drugom poluvremenu. Navijači su prisustvovali mnoštvu atraktivnih poteza i žestokoj borbi za svaku loptu, što je svakako, uz rezultat, doprinelo da iz dvorane odu puni optimizma na startu sezone.

Sva ovogodišnja pojačanja Zvezde na svom prvom meču su se dostojno predstavila publici u beogradskom hramu košarke. Jedan od debitanata u crveno-belom dresu, Nemanja Dangubić, želeo je nakon utakmice posebno da se zahvali navijačima:

– Došli su u velikom broju večeras i to nam mnogo znači. Na otvaranju meča Levski je pokazao da ima kvalitet za ovu ligu. Mi smo pokušavali da nametnemo svoj ritam igre, što smo i uspeli u drugom poluvremenu. Želeo bih i da čestitam igračima Levskog na fer igri i borbi. Na nama je sada da se okrenemo sledećoj utakmici, imamo još puno da radimo – izjavio je Dangubić koji je na kraju još jednom istakao da na debiju nije imao tremu i da mu je bio zaista lep osećaj igrati pred punom dvoranom, prenosi zvanični sajt kluba.

Strateg crveno-belih, Dejan Radonjić, rekao je da se na početku meča kod njegovih izabranika osetio grč i pritisak:

– Pre meča smo imali predstavljanje ekipe za novu sezonu, a ono je napravilo dodatno opterećenje. Bilo nam je potrebno vreme da dođemo do planirane igre. Levski je na startu pokazao potencijal i talenat, biće konkurentna ekipa, posebno na svom terenu. Koristili su naše probleme u igri u prvoj četvrtini i u većem delu druge. U nastavku smo imali dobru dozu agresivnosti u igri, a plod toga bili su i potezi koji su podizali samopouzdanje ekipi – istakao je Radonjić pre nego što je dodao:

– Na kraju smo došli do velike razlike. Navijači su došli na utakmicu u velikom broju i to je bilo fantastično, nadam se da će se takva poseta nastaviti. Mi ćemo se truditi da budemo sve bolji i da dižemo segmente igre koji još nisu na nivou. Ipak, siguran sam da ćemo biti pravi kada to bude najpotrebnije – objasnio je trener crveno-belih.

Radonjić je na kraju izjavio da ekipa diže formu kroz naporan rad i treninge:

– Još imamo prostora za napredovanje, ali predstoji nam još puno rada i vremena. Očekuje nas meč protiv Cibone koja je možda i jača ove sezone nego što je bila prethodne. Na toj utakmici ćemo moći konkretnije da vidimo u kom smo stanju trenutno i da procenimo koliko će nam još vremena trebati kako bismo došli do nivoa koji je zadovoljavajući za ovaj deo sezone.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter