2
Evrokupovi

SAZNAJTE: Koliko Srbija ima igrača u Ligi šampiona i na kom je mestu u toj kategoriji? (FOTO)

Objavljeno: 19.09.14 u 09:20

Kao što je poznato, Srbija nema svog klupskog predstavnika u najkvalitetnijem klupskom kontinenatlnom takmičenju, Ligi šampiona.

Liga-sampiona-640x352

Svoju šansu da se domogne grupne faze prokockao je Partizan, pošto je u dva meča eliminisan od sadašnjeg učesnika grupne faze, bugarskog Ludogoreca.

Ipak, čast Srbije u brane igrači, naši reprezentativci, koji igraju za vodeće klubove u svetu. Ove sezone, njih ukupno 13, predstavlja Srbiju u Ligi šampiona.

Inače, najviše igrača u Ligi šampiona imaju Španci, čak njih 82 nastupa u ovom takmičenju. Na drugom mestu nalazi se Brazil, koji iako nije evropska zemlja, daje čak 76 igrača u Ligi šampiona.

Na trećoj poziciji liste zemalja sa najviše fudbalera u ligi šampiona našla se Nemačka sa 56, dok je četvrta Francuska sa 44, a peta Portugalija sa 36.

Srbija se ovoj kategoriji nalazi na deobi 17. mesta, a tu poziciju drže sa Ukrajinom.


hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

2 Komentara

  1. srbija 4 igraca manje od engleske. pomislio bi covek da nesto tu nije uredu, a onda shvati da u celziju igraju 2 engleza, u liverpulu 6, u sitiju 3, u arsenalu 6, to je tacno 17 😀

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter