0
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

RG: Čilić namučio Novaka, Đoković posle tri sata u osmini finala

Objavljeno: 30.05.14 u 16:28

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa nakon što je eliminisao Marina Čilića sa 6:3, 6:2, 6:7, 7:5 posle nešto više od tri sata igre.  

FOTO: novakdjokovic.com
FOTO: novakdjokovic.com

Đoković će se u osmini finala sastati sa boljim iz duela Conga – Janovič. 

Iako je Čilić krenuo silovito, uzeo brejk i poveo sa 2:1, Novak je već u četvrtom gemu pronašao svoj ritam koji je držao do kraja prvog (6:3) i drugog seta za 2:0 (6:2).

Ipak, Hrvat se nije predavao, odigrao je sjajan treći set, iako je Novak ima čak tri brejk lopte u prvom gemu. Čilić je često dolazio do brejk lopti, ali je prvu iskoristio u šestom gemu za vođstvo od 4:2. Đoković je ostao smiren, došao do brejk lopte i uzvratio nakon duple greške Čilića, da bi potom izjednačio na 4:4.

Ušlo se u uzbudljivu završnicu drugog seta, Čilić je pri rezultatu 6:5 imao novu brejk loptu, ali je Novak uspeo da se izbori za tajbrejk. Ipak, u odlučujućem gemu, Čilić je dominatno došao do 7:2 i smanjenja na 2:1. 

Početkom četvrtog seta, delovalo je da će Novak lako doći do trijumfa, pošto je najpre uzeo brejk, a potom vezao još dva gema i poveo sa 3:0. Čilić i dalje nije odustajao, iskoristio je greške nervoznog Đokovića, vratio dva brejka i izjednačio na 4:4.

Na sreću, Novak uspeva da ponovo pronađe svoj ritam i u sledećem gemu bez mnogo problema dođe do novog vođstva – 5:4.

Čilić je Novaku prepustio prvu meč loptu posle nove neiznuđene greške, i duplom greškom poklonio Novaku odlučujući poen za 5:7.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter