0
Tenis

Đoković o uplati celokupne nagrade iz Rima: Najmanje što sam mogao da uradim

Objavljeno: 20.05.14 u 19:24

Novak Đoković je u intervjuu za Skaj njuz govorio o katastrofi koja je zadesila našu zemlju, a  javnosti u zapadnoj Evropi objašnjavao koliko je situacija zapravo ozbiljna, uz apel da nam je svaka pomoć više nego dobrodošla.  

Novak Đoković sa devojkom Jelenom

Đoković je proteklog vikenda osvojio Masters u Rimu, a sav nagradni fond od 500.000 dolara odlučio je da donira ugroženom srpskom stanovništvu.

“Osetio sam da je to nešto najmanje što sam mogao da uradim. Svako iz Srbije, od sportista do ostalih, trude se da doprinesu kako mogu i znaju. Moja fondacija nudi opciju ljudima širom sveta da doniraju novac, da pomognemo pri sanaciji škola i vrtića, zajedno sa Vladom Srbije, kao ključnim partnerom koji će nas uputiti kome je pomoć najpotrebnija“, rekao je Đoković i između ostalog dodao:

“Strašno je videti ove slike i prizore. Poslednjih sedam do deset dana sam bio u Rimu, gde sam igrao na turniru, ali deo mene je bio uz moj narod. Mnogo me je rastužilo sve šta se dešavalo. Pokušao sam da doprinesem koliko sam mogao da se podigne svest kod ljudi širom sveta o poplavi. Ne pamti se u poslednjih 130 godina da nas je zadesila takva katastrofa. Država čini sve što može da pomogne i skupi sredstva da se spase šta može, a potom i počne obnova. Ipak, šteta je ogromna“, rekao je Đoković uz zaključak da će faza oporavka biti veoma teška, i da će trajati mesecima ili godinama.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter