0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Kvalitetnim pristupom i dobrom koncentracijom do pobede u Železniku

Objavljeno: 03.05.14 u 15:44

Košarkaše Partizana NIS u nedelju 4. maja, u 18 časova, očekuje još jedan važan meč u borbi za odbranu trona. Crno-beli gostuju u Železniku ekipi FMP-a koja je na domaćem terenu u dosadašnjem delu Superlige zabeležila dva trijumfa i jedan poraz.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„FMP je u prvom delu sezone u sklopu domaćeg šampionata pokazao da poseduje dobar nivo kvaliteta i kroz sve te partije koje su pružali, kao rezultat je došlo to da su bili ubedljivo prvi i izborili učešće u Superligi, što je bio startni cilj. Njihove aspiracije su sigurno mnogo veće, pojačali su se pred početak Superlige i na mladi tim doveli nekoliko veoma iskusnih igrača, čime su potvrdili još više refleksije kada je u pitanju borba za plej-of. Eventualnim plasmanom u ABA ligu definitivno bi njihove ambicije dobile završnu formu“ – rekao je u najavi ovog meča trener Partizana Duško Vujošević.

Iskusni stručnjak je potom dodao još nekoliko komplimenata na račun mlade ekipe iz Železnika.

„Ne bi trebalo posmatrati ih iz perspektive poslednje dve utakmice koje su izgubili, pre toga su dobili dva jako važna meča. Sa ovim skorom su još u krugu ekipa koje ozbiljno pretenduju na učešće u plej-ofu. Imaju nekoliko veoma talentovanih igrača 1994. i 1995. godišta i nekoliko izuzetno iskusnih igrača koji daju finu dozu stabilnosti. Nastoje da igraju veoma brzo, posebno na domaćem terenu gde igraju sa mnogo više samopouzdanja i hrabrosti. Mi smo sa njima igrali u Kupu gde smo bili nekompletni sticajem raznoraznih okolnosti, pre svega zbog povreda igrača. Tu smo locirali da FMP poseduje određeni kvalitet što je za nas dovoljno upozorenje“.

Crno-beli u meč protiv FMP-a ulaze posle dva bolna poraza, od Cedevite u olufinalu ABA lige i Crvene zvezde u prethodnom kolu domaćeg prvenstva.

„U ovim okolnostima, nakon za nas dva nimalo prijatna poraza koja su sigurno ostavila trag na ekipu, pre svega će nivo mobilnosti i mentalne čvrstine doći do izražaja. Sigurno očekujem da ekipa odreaguje na najkvaliteniji mogući način i da se kvalitet sa papira prenese na parket. Dakle, kvalitetan pristup i zavidan nivo koncentracije su dve vrlo bitne karike koje nas dovode u poziciju da utakmicu dobijemo, odnosno da naše ambicije koje su usmerene ka odbrani titule dođu u punoj meri do izražaja“ – istakao je trener srpskog šampiona.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter