0
Košarka

FOTO: kkcrvenazvezda.rs

Kad prođe 40 godina… (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.14 u 08:11

Trofejna generacija Zvezdinih košarkaša koja je 2. aprila 1974. godine osvojila Kup pobednika kupova nedavno se okupila na Malom Kalemegdanu.

FOTO: kkcrvenazvezda.rs
FOTO: kkcrvenazvezda.rs

 

Igrači koji su pre tačno 40 godina osvojili jedini evropski pehar za Zvezdu evocirali su svoje uspomene i prisetili se tog trofejnog puta. U svojevrsnom svedočanstvu o najvećem uspehu KK Crvena zvezda govorili su Dragan Kapičić, Dragiša Vučinić, Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ljupče Žugić, tadašnji pomoćni trener Nemanja Đurić, kao i Vesko Pajović i Žarko Koprivica.

Veliki broj tadašnjih prvotimaca biće prisutan i na utakmici crveno-belih sa Uniksom, a u poluvremenu prvog duela polufinala Evrokupa biće priređena i mala svečanost upravo u njihovu čast.

U videu možete pogledati kratki dokumentarni film o finalnom meču protiv Spartak Zbrojovke koji je odigran u Udinama kao i sećanja protagonista koji su učestvovali u osvajanju prvog međunarodnog klupskog trofeja jugoslovenske košarke.

hotsport.rs

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter