0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan eksirao Cedevitu za kraj grupne faze! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 31.03.14 u 22:25

Košarkaši Partizana pobedili su na svom parketu ekipu Cedevite rezultatom  u poslednjem meču grupne faze ABA lige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ovaj meč nije imao rezultatski značaj, pošto je Cedevita još pre ovog kola osigurala drugo, a Partizan treće mesto i upravo će se ove dve ekipe sastati u polufinalu.

U timu Partizana, Bertans je ubacio 14, Tepić 12, a Bogdanović, Pavlović i Gagić po 10 poena. U gostujućem taboru, Nurkić je imao 15, a Babić i Smit po 13 poena.

 Tok meča:

4/4– Cedevita je trojkama pokušala da smanji razliku, a precizni sa linije 6,75 bili su Smit i Babić. Ipak, na drugoj strani istom merom uzvraća Tepić, pa Partizan održava dvocifrenu prednost – 75:61 na dva minuta pre kraja. Zubčić vezuje četiri poena i smanjuje na +10. Partizan je uspeo da sačuva visoku prednost za konačnih 77:68.

3/4 – Do prvih poena u nastvku čekalo se čak dva i po minuta, kada je Milutinov prikucao odbitak nakon Tepićevog ulaza. Nakon toga, Cedevita vezuje brzih pet poena, za tri pogađa Babić – 44:34. Posle dva neuspešna pokušaja na startu deonice,Bertans pogađa svoju drugu trojku, ali već u sledećem napadu istom uzvraća Babić – 47:37. Seriju trojki nastavlja Tepić, a potom Milutinov zakucavanjem za novih +13 – 54:41. Do kraja treće četvrtine, Gagić pogađa uz faul, a u poslednjem napadu Musli sa linije bacanje čuva prednost – 61:45.

2/4 – I drugu deonicu, Partizan otvara trojkom, ovaj put preko Bogdanovića, ali Baždarić uzvraća istom merom – 23:17. Gosti prilaze na -4, pošto su crno-beli propustili nekoliko napada. Potom slede dva briljantna poteza i ‘alejupa’ Pavlovića i Andrića čime Partizan odlazi na +9 – 30:21, a gosti traže tajmaut nakon serije domaćih od 10:0. I nakon predaha, serija se nastavlja poenima Tepića i Pavlovića za najvećih +13. Babić i Smit koriste nekoliko loše organizovanih napada Partizana za 34:25 i tajmaut Duška Vujoševića. Do odlaska na odmor, crno-beli su uspeli da zadrže dvocifrenu prednost, koju je potvrdio Bertans sa četiri poena sa linije bacanja za 42:29 i odlazak na pauzu.

1/4 – Bertans sjajno otvara meč trojkom na koju je dodao još jedan poen za uvodnih 5:0. Nakon toga sledi serija gostiju od 6:0 preko Smita i Bilana nakon tehničke greške za Duška Vujoševića već posle dva minuta igre. Lovernj, Bogdanović i Tepić uzvraćaju mini serijom – 6:0 za 11:6. Crno-beli nastavljaju da dominiraju i posle prvog tajmauta zahvaljujući ofanzivnim skokovima. U strelce se upisuju Pavlović i Milutinov za 17:10. U finišu prve deonice Bogdanović pogađa drugu trojku za Partizan, a goste je u igri održavao Nurkić koji je vezao četiri poena – 20:14.

Naime, jučerašnjom pobedom Crvene zvezde protiv Cibone u Zagrebu jasno je da će u polufinalnim duelima na Fajnal-foru, koji bi trebalo da bude odigran u Beogradu, sastaće se upravo jučerašnji i današnji rivali odnosno beogradski protiv zagrebačkih klubova.

S obzirom da će crno-beli protiv svog današnjeg rivala u polufinalu igrati tek krajem aprila ovaj meč praktično neće biti ni prava predigra i ispitivanje snage pošto za četiri nedelje može mnogo štošta da se promeni.

Kako meč protiv Cedevite nije rezultatski važan na jučerašnjoj konferenciji za medije upriličenoj povodom duel sa Zagrepčanima pričalo se u sasvim drugim temama.

Čak i u slučaju eventualnog poraza Partizan (17/8) će zadržati treću poziciju na tabeli pošto ima bolji međusobni skor od Cibone, dok je Cedevita zakucana za drugo mesto sa skorom od 19 pobeda i šest poraza.

hotsport.rs

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter