0
ATP

Novak razbio Nadala i osvojio Majami!

Objavljeno: 30.03.14 u 22:12

Novak Đoković je u finalu ATP Mastersa u Majamiju savladao Rafaela Nadala sa 2:0 (6:3, 6:3) i tako osvojio ovaj turnir četvrti put u karijeri!

Novak Đoković

Đoković je u impresivnom meču za 86 minuta potpuno nadigrao svog najvećeg rivala. Prelomni gem prvog seta bio je šesti gem kada je Novak napravio i jedini brejk u tom setu iskoristivši ujedno i jednu brejk loptu.

U drugom, Novak je set otvorio brejkom dozvolivši Nadalu samo jedan poen na svoj servis, prednost je čuvao do samog finiša kada je novim brejkom iskoristio prvu meč loptu i osvojio turnir u sunčanom Majamiju.

Ukupan nagradni fond turnira je 5,64 miliona američkih dolara, a Đoković je Nadalovu prednost u međusobnim duelima smanjio na 22:18 za Španca. Zanimljivo je da su oba igrača u finale ušla bez borbe jer su im Nišikori i Berdih predali mečeve.

Novak je ovaj turnir osvajao 2007, 2011. i 2012. godine, dok Nadal do sada ima upisana tri finala u kojima je dva puta gubio od Novaka i jednom od Davidenka.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter