2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Hrabri i čudesni Partizan vratio izgubljeno i srušio veliki Makabi! (FOTO)

Objavljeno: 20.03.14 u 22:35

Košarkaši Partizana pobedili su u Kombank areni ekipu Makabija rezultatom 72:70 u 11. kolu Top 16 faze Evrolige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Gosti su vodili tokom čitavog susreta, ali su crno-beli odličnom igrom u poslednjoj deonici, koju su dobili sa 25:13 i došli do važne pobede.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Bogdanović sa 18 poena (7-19 iz igre), 3 skoka i 6 asistencija, Milenko Tepić imao je 13 poena (5-5 iz igre) i 5 skokova, dok je Dejan Musli upisao 13 poena (5-8 iz igre) i 4 skoka. Davis Bertans na povratku posle povrede ubacio 2 poena (1-7 iz igre) za 15 minuta na parketu.

Na drugoj strani, najbolji je bio Tajus sa 14, Skorcijanitis je ubacio 12.

Partizanu je ovo bila treća pobeda u Top 16 fazi, dok je Makabi ostao na trećoj poziciji sa skorom 7-4.

Tok meča:

4/4 – Partizan silovito počinje poslednju deonicu i za dva minuta dolazi do serije od 8-0, Bogdanović je ubacio trjku uz uspešan ulaz, dok je Milutinov ubacio poen uz faul i uspešno bacanje za 55:57. Seriju Partizana prekida Tajus uz mnogo sreće nakon skoro tri minuta igre. Nakon toga, Partizan gubi loptu, Tepić pravi nesportsku ličnu, a Hikmen je polovičan sa linije bacanja, ali potom Smit dodaje lepe poene za kontra seriju gostiju 0-5 – 55:62. Tada na scenu stupa raspoloženi Tepić koji na svoju novu trojku dodaje prelep poen nakon ulaza – 60:62. Lovernj potom prihvata loptu pod košem za prvo izjednačenje posle prve deonice – 62:62. Tajus pogađa za novo vođstvo gostiju, ali na drugoj strani pogađa Lovernj sa linije bacanja. Crno-beli dolaze do prednosti poenima Lovernja i Tepića – 68:65, ali onda Pnini ubacuje trojku za novo izjednačenje. Na 23 sekunde do kraja, Bogdanović je iz teške pozicije pogodio trojku – 71:68. Nakon koša Makabija (71:70), prvo je pogrešio Partizan, pa potom i gosti, da bi u kontri fauliran Musli, koji pogađa samo jedno bacanje. U poslednjoj sekundi Pnini je promašio za tri poena za veliku pobedu Partizana 72:70!

3/4 – Crno-beli bolje počinju drugo poluvreme, pošto poenima Milutinova i trojkom Tepića dolazi do serije 5-2. Greškom Tepića u predaji lopte, Smit lako zakucava i vraća prednost gostiju – 36:44. Lovernj dolazi tek u 24. minutu do svojih prvih poena, ali Pnin uzvraća na drugoj strani trojkom za 38:47. Tepić pogađa još jednu trojku iz ugla, ali u narednom napadu ponovo ispušta loptu, što gosti koriste – 41:49. Do odlaska na poslednju pauzu, gosti su uspeli da zadrže dvocifrenu prednost, Musli i Pavlović su upisali nove poena, ali je Makabi preko Blua i Tajusa ostao na +10 – 47:57.

2/4 – Gosti su svoju odličnu šutersku seriju nastavili i u drugoj deonici, Dejvid Blu je vezao dve trojke, a uzvratio je Bogdanović prvom trojkom za crno-bele – 19:31. Domaći se polako vraćaju, drugu trojku pogađa Bogdanović (24:33). Nakon novog tajmauta Duška Vujoševića, Tajus povećava prednost gostiju, a Musli polovičnim učinkom sa linije bacanja smanjio na – 10 – 27:37. Musli i Gagić smanjuju na – 7 i primoravaju goste za zatraže tajmaut, nakon kojeg Landsberg pogađa novu trojku za 31:40. U poslednjem napadu Musli promašuje oba slobodna bacanja, pa je rezultat prvog poluvremena – 31:40.

1/4 – Nakon prvih poena na meču preko Muslija, gosti u tri napada vezuju sedam poena i dolaze do serije od 7-0 poenima Tajusa, Hikmena i Ohajona. Seriju prekida Pavlović i smanjuje na 4:7. Nakn novih poena Muslija, Makabi ponovo dolazi do mini serije od 5-0, pa je trener Duško Vujošević zatražio prvi tajmaut pri rezultatu 6:12. Nakon kratkog predaha, Bogdanović dolazi do svoji prvih poena – 8:12. Kada je na semaforu stajalo 3:46 usledio je gromoglasan aplauz sa tribina, pošto je na teren ušao Davis Bertans, po prvi put posle višemesečne pauze. Smit pogađa trojku za najveću prednost gostiju (8:15), a na drugoj strani uzvraća Pavlović, ali je nagazio liniju za tri poena (10:15). U narednom napadu Bertans sa distance dolazi do svojih prvih poena – 12:15. Skorcijanitis zakucava uz prekršaj i pogađa sa linije bacanja – 12:20. Bogdanović smanjuje, ali Rajs uzvraća trojkom – 14:23.

Dva tima imaju različite ambicije, Makabi se bori za što bolji plasman na kraju druge faze takmičenja sa ekipama CSKA i Real Madrida, dok Partizan nema pritisak i više pažnju obraća na mečeve koje igra u ABA ligi.

Partizan je  u poslednjih desetak dana pretrpeo dva poraza, dok je Makabi nakon poraza od Lokomotive početkom meseca uspeo da poveže tri pobede u svim takmičenjima.

U prvom susretu igranom u Izraelu, Makabi je lako savladao crno-bele rezultatom 88:67.

Meč počinje večeras od 20 časova i 45 minuta a prenos iz minuta u minut možete kao i obično pratiti na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter