0
AdmiralBet ABA Liga

Vujošević: Želimo potvrdu napretka

Objavljeno: 07.12.13 u 16:11
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Nastavljaju crno-beli u ritmu dve utakmice nedeljno, posle još jednog evroligaškog okršaja, ovoga puta u Kombank areni, tim iz Humske odlazi na put u Mađarsku gde ih očekuje susret sa ekipom Solnoka. Meč 11. kola ABA lige zakazan je za nedelju 8. decembar sa početkom u 17 časova.

Aktuelni šampion Srbije i regionalnog takmičenja se nalazi na deobi prvog mesta na tabeli sa učinkom od osam pobeda i dva poraza, dok je mađarski tim trenutno na 12. mestu sa skorom od sedam izgubljenih mečeva i tri pobede.

U prethodnom kolu Partizan NIS je savladao Union Olimpiju rezultatom 63:52, a ekipa Sonkoka je izgubila od Cedevite u gostima rezultatom 98:87.

„Utakmica od velikog značaja za nas i protivnik koji posebno na domaćem terenu pruža i više od svojih objektivnih mogućnosti, pogotovu u specifičnoj atmosferi koja vlada u njihovoj maloj sali. Oni su selektirali jedan veoma dobar tim, koji pritisnut problemima povreda, nije pokazao svoju pravu vrednost na početku sezone. Vezali su četiri poraza i biće sigurno motivisani da prekinu taj niz protiv nas.

U odnosu na prethodnu sezonu to je dosta renoviran tim, gde se kao lider nameće igrač na poziciji plejmejkera Voren. Tu je i odličan šuter Holidej, kao i igrač koji je na poziciji tri-četiri Oliver. Sliku rostera maksimalno ispunjuju njihovi reprezentativci koji su takođe veoma značajni za sam njihove način igre. Pre svega mislim na plejmejkera Simona, igrače na poziciji dva, odnosno tri Vojvodu i Horvata, tako i na njihove visoke igrače, Loranta, Kelera i veoma iskusnog Badera, koji je bio povređen na poslednjim utakmicama, pa je pitanje da li će biti u timu. Tu su i naši internacionalci Rakić, Ivošev i Marković.

Jasno je da je to tim koji ima kvalitet i njihova trenutna pozicija nije realna slika vrednosti, što potvrđuju i neke utakmice koje su odigrali Čelendž kupu. Posle jedne odlične partije koju smo prikazali protiv Budiveljnika u Evroligi, koja nas je ostavila i dalje u krugu ekipa koje mogu da razmišljaju o prolasku u Top 16 fazu, mi smo u poziciji da svoje misli prebacimo na ABA ligu. U regionalnom takmičenju želimo još jednu potvrdu timskog napretka i samog koncepta koji egzistira i koji nas ostavlja u poziciji za sam vrh ABA lige“ -, istakao je šef stručnog štaba crno-belih Duško Vujošević.

hotsport.rs/kkpartizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter