0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Protiv Krke pravi test karaktera

Objavljeno: 11.10.13 u 18:30
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević očekuje neugodnu utakmicu na gostovanju ekipi Krke, ali očekuje da njegov tim nastavi u pobedničkom ritmu u nastavku ABA lige.

Posle dve startne pobede, crno-beli u subotu od 19.00 gostuju u Novom Mestu ekipi Krke, a Vujošević ima samo reči hvale za Slovence.

“ Krka želi da napravi značajan takmičarski iskorak u Jadranskoj ligi. U skladu sa ambicijama su i formirali veoma dobar tim. Sačuvali su kostur tima od prošle godine i pojačali određene pozicije veoma iskusnim i kvalitetnim igračima. Angažovali su našeg trenera Džikića, koji izuzetno poznaje taj ambijent, s obzirom na to da je i pre nekoliko sezona takođe radio u Krki“, rekao je Vujošević i dodao:

“To je ekipa koja je kombinacija veoma talentovanih slovenačkih igrača koji su bili na širem spisku A reprezentacije, mladih reprezentativaca, kao što su Murić, Kastrati, Klobučar, Buljan, Lapornik i Rojc, veoma kvalitetni amerikanci, na poziciji plejmejkera Armsted i na poziciji pet Buker, uz veoma iskusne Pavića i Hukića. Tim Krke nastoji da odigra veoma čvrsto i tvrdo u odbrani, što im omogućava da razviju dobar momenat igre u tranzitu, gde jednu od ključnih uloga upravo imaju dvojica amerikanaca. U igru tima iz Novog Mesta zastupljeno je mnogo pik igre, sa nekim atipičnostima u pojedinim fazama igre kada je na poziciji četiri Hukić ili Buljan, oni se mnogo više otvaraju posle pika na pop opciju, samim tim ekipa Krke dobija određenu širinu u napadu“, istakao je trener Partizana.

Krka je u prošlom kolu ubedljivo poražena od Cedevite, ali to ne menja pristup Partizana.

“Bilo bi pogrešno da posmatramo taj meč kao reper za njihov kvalitet. Potpuno su drugačija ekipa kada igraju na domaćem terenu. Od Novog Mesta ulazimo u seriju igranja na dva fronta nedeljno, jer startuje i Evroliga. Bitno je pokažemo pravi karakter na ovom gostovanju, ali još značajnije da zabeležimo pobedu. Nadam se da će ekipa odreagovati na pravi način, svesna činjenice da nas očekuje vrlo motivisan, kvalitetan protivnik i sigurno ćemo učiniti sve da kvalitet i nivo naše timske igre bude na zadovoljavajućem stepenu, koji bi nam omogućio da zabeležimo još jednu pobedu“, zaključio je Duško Vujošević.

hotsport.rs/kkpartizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter