0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

Radonjić insistira na odbrani

Objavljeno: 08.10.13 u 12:23
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i u drugom kolu ABA lige igraće na gostujućem terenu. Žreb crveno-belima nije bio nimalo naklonjen, jer posle tradicionalno vrućeg terena u Širokom Brijegu izabranike trenera Dejana Radonjića očekuje duel sa Igokeom u Laktašima, a Zvezda u zvaničnoj utakmici još nije uspela da savlada popularne Igose.

Otežavajuća okolnost za Crvenu zvezdu Telekom je i podatak da će u Republici Srpskoj biti silno oslabljena. Naime, reprezentativni centar Raško Katić doživeo je povredu skočnog zgloba i neće biti na raspolaganju treneru Dejanu Radonjiću:

„Zadesio nas je težak peh, ali šta je tu je. Raško Katić neće biti u timu, ali svi ostali igrači su maksimalno spremni i pokušaće da nadomeste njegovo odsustvo“ – počeo je priču trener Radonjić koji ima veliki respekt za ekipu Igokee:

„Tim iz Laktaša je prošlogodišnji osvajač prvog mesta u ligaškom delu regionalnog takmičenja. Ekipa koja je ostvarila taj veliki uspeh je delimično izmenjena, ali to je i dalje vrlo iskusan i kvalitetan sastav koji zna da igra na rezultat.“

Strateg crveno-belih posle startnog poraza u Širokom imao je zamerke pre svega na odbranu, a takođe smatra da će ovaj segment igre biti ključan i za konačan ishod duela u dvorani u Laktašima:

„Očekujem da ćemo se pokazati u mnogo boljem svetlu nego u prvom meču, posebno u fazi odbrane. Moraćemo da budemo na mnogo više nivou kada su u pitanju čvrstina i agresivnost nego što je to bio slučaj u duelu sa Širokim, jer samo tako možemo da pobedimo Igokeu.“

Radonjić je još jednom pohvalio sastav Igokee, ali pojedince nije želeo da izdvaja:

„Mislim da je Igokea sastavljena od velikog broja kvalitetnih igrača, što im omogućava i veliki izbor u rotaciji. To su košarkaši koji imaju veliki broj poena u rukama, zato naša odbrana mora biti mnogo jača nego što je to bio slučaj protiv Širokog. Kroz striktno ispunjavanje odbrambenih zadataka moramo da nametnemo naš stil igre čime ćemo u znatnoj meri povećati naše šanse za trijumf“ – zaključio je Radonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter