0
Tenis

Đoković: Velika neprevda prema Viktoru

Objavljeno: 04.10.13 u 13:14

U2874P675T69D415F1598DT20131003191442

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da se nada pozitivnom ishodu žalbe Viktora Troickog na odluku Međunarodne teniske federacije da ga suspenduje na 18 meseci zbog kršenja pravilnika o dopingu.

Đoković, koji danas igra meč četvrtfinala na ATP turniru u Pekingu protiv Amerikanca Sema Kverija, naglasio je da „ne veruje da je Troicki namerno odbio da preda uzorak krvi na Mastersu u Monte Karlu“.

„Znam Viktora od svoje osme godine, zajedno smo odrasli. On je jedan od mojih najboljih prijatelja. Sva ova afera koja se podigla velika je nepravda prema njemu. Smatram da je nevin i nadam se da će ga sud osloboditi suspenzije“, rekao je Đoković.

Prvi reket Srbije dodao je da se nada da će Troicki biti oslobođen i da će moći da igra za reprezentaciju Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Češke u novembru u Beogradu.

Đoković je potpisao peticiju o promeni načina testioranja po kojoj bi ubuduće u sobi gde se vrše antidoping analize trebalo da postoji kamera, kao i još jedan dodatni svedok. Međunarodni sud za arbitražu u sportu odlučiće o žalbi Troickog 9. oktobra.

hotsport.rs/tanjug.rs

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter