0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

Vujošević: „Znoj pretvaramo u zlato“

Objavljeno: 23.04.13 u 15:07
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Uoči puta u Laktaše trener Partizana Duško Vujošević izneo je svoja očekivanja pred završni turnir koji će biti održan od 25. do 27. aprila. Iskusni stručnjak je istakao da je njegov tim navijakao na pritisak.

„Momenat je da se setimo početka sezone i prognoze koje su date. Dolaze ključni momenti ove sezone. Kada se sakupila ova ekipa i kada se ušlo u sezonu nismo dali velika obećanja već da ćemo da radimo kao jedan izuzetno talentovan tim. Nimo hteli nikakvu amnestiju od rezultata, ali smo znali šta nam je u prvom planu“ – kazao je Vujošević, a potom je dodao:

„Mnogo smo radili i mnogo smo znoja prolili. Rekao sam već da je trening alhemiski proces u kojem se znoj pretvara u zlato. Ova ekipa je pokazala svoj poencijal. Normalno je bilo da se pojave oscilacije. U nekim momentima smo prevazišli neka očekivanja, ali smo nekada padali i ispod nekog minimuma koji smo predviđali. Koji je maksimum ove ekipe to će se tek videti ako država obezbedi sredstva.“

Partizan će u drugom polufinalu u četvrtak sa početkom od 21 sat ukrstiti koplja sa domaćinom turnira, ekipiom Igokee.

„Nije mi jasno zbog čega po automatizmu turnir nije ogranzovan u Beogradu jer su dve ekipe iz glavnog grada Srbije. Ne znam što ova dva kluba i grad nisu pokazali veću angažovanost oko organizacije jer je očigledno da ovo takmičenje donosi plasman u Evroligu. Znamo situaciju u Jadranskoj ligi, da je uoči početka bilo rečeno da prvolasirani tim stiče pravo na plasman u Evroligu. Promenom toga Igokea je direktno oštećena, ali smo i mi žrtve toga. Igokea će sada biti motivisanija što ne bi bio slučaj da nije došlo do promene propisa. Te promene su praktično primorale Igokee da bude domaćin. Ne želim da bude da mi profitiramo od tih promena, već je stvar potpuno suprotna“ – jasan je Vujošević.

Nezaobilazna tema u razgovorima sa trenerom Partizana je finansijska situacija u klubu.

„Kada je u pitanju finansijska situacija ništa se nije promenilo. Ovi momci su neredovno plaćeni. Zahvaljujemo se Telekomu, NIS-u i Dunav Osiguranju. Svi su primili četvrtu platu, a četvorica petu. Uvek je Partizan imao problema sa finansiranjem, ali ove godine situacija je nešto gora. Neki klubovi bez obzira na rezultate nemaju takve probleme. Igrači mogu da izađu iz ugovora, ali njihov karakter je takav da ostaju ovde zbog sportskih motiva. Ako želimo da ova ekipa ostane na okupu na duže staze potrebna su sredstva. Mene ne zanima koliko drugi imaju para, ali je žalosno što to nije srazmerno rezultatima. Partizan je kao opruga. Što je pritisak jači, jače će da odskače.“

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter