0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: starsport

Lučić: Partizan ima najveće ciljeve

Objavljeno: 24.03.13 u 13:51
FOTO: starsport
FOTO: starsport

Košarkaši Partizana mt:s obezbedili su učešće na završnom turniru ABA lige pobedom u poslednjem kolu nad Solnokom. Kapiten crno-belih Vladimir Lučić kaže da je ekipa očekivala tešku utamicu protiv Mađara, ali je na kraju zasluženo slavila.

“Očekivali smo tešku utakmicu. Solnok je stvarno odlična ekipa, koja je nakon promene trenera i od utakmice sa nama jedna od boljih. Bili su rasterećeni i motivisani u ovakvoj atmosferi. Mi smo malo oscilirali, ali smo na kraju zasluženo slavili”, izjavio je Lučić.

Iako Partizan na fajnal-for ulazi kao četvrtoplasirani tim iz ligaškog dela takmičenja Lučić ističe visoke ambicije kluba iz Humske.

“Svi praktično celu sezonu gledaju na Igokeu kao na iznenađenje, ali je ona po kvalitetu zasluženo prva u ligi i sigurno će biti teško, ali mi imamo najveće ciljeve na ‘fajnal foru’”, istakao je Lučić.

Među najboljima na meču protiv Solnoka bio je organizator igre crno-belih Nemanja Gordić koji je ocenio da je plasman na fajnal-for velika stvar za ovaj mlad tim.

“Čestitam svojim saigračima i navijačima, svima nama što smo se plasirali na ‘fajnal for’. To je velika stvar za ovaj mlad tim. Utakmica nije bila laka, sigurno jedna od najtežih. Solnok je pobedio u pet od poslednjih sedam i došli su rasterećeni. Odigrali su dobar meč, a pokušali su posle da nas poremete zonom, ali smo se na vreme adaptirali i pobedili”, konstatovao je Gordić.

Lea Vestermana je sprečila bolest da pruži više na ovom meču, ali je Gordić sjajno odigrao i nadoknadio malu minutažu francuskog pleja.

“Svi zajedno smo morali da nadoknadimo izostanak Lea. Svaka mu čast što je bolestan pokušao da nam pomogne. Svi smo se borili jedan za drugog i uspeli da pobedimo”, kazao je Gordić.

Crno-belima će biti izuzetno teško protiv Igokee u polufinalu završnog turnira ABA lige, a naročito zbog toga što se F4 igra u Laktašima.

“Igokea nam je protivnik u polufinalu završnog turnira. Oni su domaćini i biće teško, ali ima još mnogo vremena, sada se okrećemo domaćem prvenstvu”, zaključio je Gordić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter