0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: starsport

Vukoičić: „Uvek idemo na pobedu“

Objavljeno: 10.03.13 u 12:41
FOTO: starsport
FOTO: starsport

Tri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja u regionalnoj ABA ligi košarkaše Crvene zvezde Telekom očeukje duel sa Širokim. Crveno-beli su u Hercegovinu stigli već u subotu uveče kako bi se maksimalno pripremili za težak duel koji ih očekuje.

„Još tri utakmice je ostalo do kraja, važnost svakog meča je sve veća. Pravo na eventualne kikseve više niko nema, sa tim saznanjem i mi i Široki ulazimo u ovu utakmicu. Za nas je ovaj meč važan iz nekoliko razloga. Pre svega, kako bismo i teoretski obezbedili učešće na fajnal foru, ali i da bismo ostali u trci za prvo mesto. Cilj i ambicija kluba je da se u svakoj utakmici ide na pobedu, tako da razlike neće biti ni u ovom meču. Sa druge strane Široki ima jako tešku poziciju u borbi za opstanak. Ovo je sigurno jedna od poslednjih, ako ne i poslednja šansa da izbegnu poslednje mesto koje svi znamo šta zanči za sledeću sezonu“, naglasio je Vlada Vukoičić.

Trener Crvene zvezde smatra da će Pecara biti ispunjena do poslednjeg mesta i da će to biti dodatni motiv ekipi koja se bori za opstanak.

„Ono što je za pretpostaviti je da će dvorana biti popunjena do poslednjeg mesta, i s obzirom da sam imao priliku da prisustvujem takvim utakmicama Širokog, mogu da kažem da njihovi navijači znaju da naprave vruću atmosferu što će nama naravno dodatno otežati posao“, konstatuje Vukoičić.

Vlada Vukoičić je dobro prostudirao igru protivnika za koga kaže da mu je najveći adut kolektivna igra.

„U odnosu na prvi deo ABA lige gde je mnogo toga zavislio od Darka Planinića, u drugom delu sezone dovođenjem nekih novih igrača promenio se i koncept igre. U napadu ekipa više ne zavisi od jednog pojedinca, već se iz kolektivne igre traži najraspoloženiji igrač i zato ne može da se kaže od koga preti najveća opasnost“, ističe trener crveno-belih, a potom dodaje:

„Što se tiče odbrane, s obzirom da je ekipa sastavljena od mladih i atletski dobro predisponiranih igrača oni to dobro koriste za odbranbene varijante agresivne igre po celom terenu, udvajanja, preuzimanja, kombinovanih odbrana, i slično. Međutim i pored svega toga, s obzirom da smo mi rešili kadrovske porbleme, da su se igrači vratili u pun trenažni prosces i da smo imali celu sedmicu za rad i pripremu, verujemo da će to biti dovoljno da dođemo do pobede“, zaključio je Vukoičić.

Dobra vest za navijače Zvezde je ta što se u ekipu vraća Majk Skot koji se oporavio od povrede leđa. Utakmica između Širokog i Crvene zvezde Telekom na programu je u ponedeljak 11. marta sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter