0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: starsportphoto.com

Igrači zdravi, Čaves mrtav!

Objavljeno: 08.03.13 u 15:11
FOTO: starsportphoto.com
FOTO: starsportphoto.com

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da veruje da će njegov tim pobediiti Igokeu, iako su crno-beli ove sezone tri puta izgubili od ekipe iz Laktaša.

„Predstoji nam teška utakmica, ali ako zelimo plasman na fajnal-for moramo da pobedimo. Igrali smo sa Igokeom dve prijateljske utakmice i jednu u Jadranskoj ligi i sva tri puta smo izgubili. Bez obzira na respekt prema njima, došao je red na nas da rešimo meč u svoju korist“, rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali „Pionir“.

On je dodao da je malo ko očekivao pre početka sezone da će Igokea napraviti ovakav uspeh – ne samo da bude prva, nego i da konkuriše za završni turnir.

„Iskusna su ekipa, nisu samo nama nezgodan protivnik. Pobedili su i Zvezdu dva puta, igraju dobro sa cetiri spoljna igrača, dobro trče i uglavnom su jedan izuzetno organizovan klub. Verujem da će Pionir biti pun i da ćemo uz pomoć publike slaviti i biti korak bliže fajnal-foru“, rekao je Vujošević.

Trener Partizana je odluku o tumačenju pravila plasmana u Evroligu nazvao kompromisom izmedu elitnog takmičenja i ABA lige.

„Mora se shvatiti interes Evrolige. Ne kažem da je to pravedno, ali oni oduvek imaju rezervu prema ovom regionu. Problem su TV prava i broj gledalaca. Oni gledaju da u tom takmičenju nastupaju ekipe koje su njima interesantne“, rekao je Vujošević.

On je za ovakvu situaciju kao glavne krivce proglasio čelnike Jadranske lige.

„Ne mogu da shvatim – prošle godine su uveli Makabi, a ove godine Solnok i MZT su dobili trogodišnje ugovore. Oni jesu doneli kvalitet, ali ne mogu da dobiju privilegiju u vidu neispadanja i da se to spominje tek na sredini prvenstva. Mora da dođe do promene u vlasničkoj strukturi i da klubovi sa ovih prostora imaju bolju poziciju“, rekao je Vujošević.

Na pitanje o tome kakav je zdravstveni bilten crno – belih, Vujošević je u svom stilu odgovorio: „Svi su zdravi samo je Ugo Čaves mrtav“.

Utakmica 24. kola Jadranske lige Partizan – Igokea igra se u nedelju od 17 sati u hali „Pionir“.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter