0
Domaći fudbal

Džaja pisao Toletu

Objavljeno: 06.03.13 u 17:07

dzajic

Crvena zvezda je odgovorila Fudbalskom savezu Srbije, odnosno predsedniku Tomislavu Karadžiću povodom inicjative u vezi sa izgradnjom nacionalnog stadiona. Predsednik crveno-belih Dragan Džajić je uputio otvoreno posmo koje prenosimo u celosti:

„Poštovani gospodine Karadžiću,

Ovim putem se zahvaljujemo na dopisu upućenom dana 1.3.2013. a vezano za zajedničku saradnju u velikom projektu Nacionalni stadion Srbija. FK Crvena zvezda svesrdno podržava ideju izgradnje nacionalnog stadiona i smatra da je takav projekat u ineteresu srpskog fudbala.

Upravni odbor kluba je na sednici održanoj 4. marta 2013. godine razmotrio predloženu inicijativu i zauzeo stav da je za FK Crvena zvezda prihvatljivo da Marakana bude nacionalni stadion s tim da izgradnja podrazumeva isključivo rekonstrukciju postojećeg stadiona, a nikako rušenje ili izmeštanje istog imajući u vidu činjenicu da je stadion u vlasništvu kluba kao i da uz adaptaciju može da bude stadion koji ispunjava najviše svetske kriterijume i FIFA standarde.

U vezi svega navedenog, ističemo činjenicu da je FK Crvena zvezda jedan od malobrojnih klubova u Srbiji čiji stadion većeg kapaciteta je uknjižen na klub koji ga istoveremeno i koristi. Već duži vremenski period postoji ideja komercijalizacije stadiona kako bi obezbedili dugoročnu ekonomsku održivost kluba, a istovremeno ostvarili i druge ciljeve od opšte koristi za društvo kao što je kreiranje novih radnih mesta kroz eksploatisanje ne samo rekonstruisanog stadiona već i postojećeg okolnog zemljišta čiji je Klub korisnik.

Sa ovim u vezi, naš klub očekuje da ćemo u dogledno vreme krenuti u razradu i dopunu postojećih idejnih rešenja kao i da ćemo naići na razumevanje institucija naše zemlje i grada u kojima vidimo partnere za predstojeće projekte. Vašu podršku u tome ćemo izuzetno ceniti i javno istaći kao i više puta do sada.

Očekujemo poziv za planiranu prezentaciju idejnog projekta koju organizuju Ambasada Velike Britanije, MACE Group i Fudbalski savez Srbije“.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter