0
Košarka

KSS i klubovi započeli razgovore o novoj sezoni SLS

Objavljeno: 04.03.13 u 18:08

Basket

Predstavnici klubova i čelnici Košarkaške lige Srbije i Košarkaškog saveza Srbije imali su sastanak povodom predstojećeg takmičenja u Superligi Srbije.

Superliga Srbije startuje krajem marta, odmah po završetku regionalne ABA lige i Košarkaške lige Srbije, a na sastanku se raspravljalo o sistemu takmičenja, broju klubova u novoj sezoni, kao i sprečavanju nasilja na košarkaškim utakmicama.

„Izneli smo sve ono što dotiče srpske klubove, a tiče se daljeg afirmisanja košarkaškog sporta u našoj zemlji. Pričalo se o problemima za koje do sada nije bilo rešenja. U načelu smo napravili dogovor za naredno okupljanje kada ćemo definisati sve detalje. Diskutovali smo i o tome da li Liga i Savez treba da funkcionišu kao zasebne organizacije ili ima prostora da deluju združeno“, izjavio je Ivan Grujin, predsednik Radničkog iz Kragujevca.

Učesnici sastanka raspravljali su i o odnosu srpskih klubova prema regionalnoj ABA ligi.

„Stav srpskih klubova je nedvosmislen, regionalna liga je neminovna. Tako će ostati sve dok domaća liga ne postane dovoljno atraktivna, ali i referentna, da može da obezbedi direktnu prohodnost klubova ka Evropi, a to sve nas zanima. Tek tada će domaći šampionat biti dovoljan kao rang koji zanima naše klubove, ali i igrače, pođjednako domaće i strane“, ističe Grujin.

U „Kući košarke“ otvorena je i tema koja je podigla veliku prašinu u javnosti nedavno pred takmičenje u Kupu Radivoja Koraća, a to je pitanje broja stranaca u timu na utakmicama Superlige Srbije.

Na sledećem sastanku koji će biti održan naredne nedelje u „Kući košarka“ biće određen termin početka nove sezone Superlige Srbije.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter