0
Košarka

Bodiroga: Napravili smo plan

Objavljeno: 22.02.13 u 18:17

Eurobasket

Promocija Eurobasketa 2013, koje se održava u Sloveniji od 4. do 22. septembra ove godine, održana je u Kući košarke.

Delegaciju Slovenije na ovoj promociji su pozdravili potpredsednici Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga i Dejan Tomašević, selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković i generalni sekretar KSS-a Dejan Tomašević.

„Veliko mi je zadovoljstvo što su sa nama ambasador Slovenije u Srbiji, Franc But, kao i legenda jugoslovenske košarke Ivo Daneu. Imali smo izuzetnu saradnju sa lokalnim organizacionim komitetom i nadam se da će tako biti do početka šampionata. U dogovoru sa selektorom Ivkovićem već smo napravili plan i program priprema i verujem da ćemo spremno dočekati početak Eurobasketa. Inače, ovo je prvi put da dve federacije zajednički promovišu ovako bitan događaj“, kazao je Bodiroga.

Selektor Srbije Dušan Ivković je uveren da će Slovenija odlično organizovati Evropsko prvenstvo.

„Slovenija je dala mnogo košarci. Za ovu prelepu zemlju vežu nas dobra iskustva. Pred mnoga važna takmičenja pripremali smo se na Rogli ili Kranjskoj Gori i na kraju imali dosta uspeha. U planu i programu priprema za Eurobasket 2013, jedan period sigurno ćemo provesti u Sloveniji, jer verujem da će nam ljudi i atmosfera pomoći da start šampionata dočekamo potpuno spremni“, ističe Ivković.

Košarkaška reprezentacija Srbije nadmetaće se u B grupi zajedno sa BiH, Litvanijom, Makedonijom, Crnom Gorom i Letonijom.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter