0
Domaći fudbal

Partizan mi se nije odužio

Objavljeno: 16.02.13 u 12:15

zecevic

Bivši generalni sekretar Partizana Žarko Zečević i njegov kolega iz Crvene zvezde Vladimir Cvetković i dalje su veliki prijatelji. Zeka je u intervju za „Sportski žurnal“ otkrio delove njihovog drugarstva, ali je kroz tu priču provukao i da ga boli što mu crno-beli nisu priredili nikakav oproštaj.

„Cvetković je sportu dao neviđen doprinos. Prvo kao košarkaš, jer su njegova slobodna bacanja Sovjetima praktično donela olimpijsko srebro u Meksiku 1968, a po prelasku u fudbalski klub, Zvezda je postala evropski i svetski šampion.

Zbog celokupnog opusa zaslužio je da mu najveći rival na terenu i prijatelj van njega, upriliči oproštaj kakav dolikuje

Da li se ljuti što se to nije dogodilo, moraćete njega da pitate. Znam samo da je meni žao što nisam doživio takav oproštaj od voljenog kluba, jer sam u njemu kao igrač i funkcioner proveo četiri decenije.

Nas dvojica smo se prvi put sreli kad sam došao u Partizan 1966, a Cvele je već bio afirmisan, veliki igrač. Išao je uvek korak ispred mene, devet godina je stariji. Kad sam postao generalni sekretar Sportskog društva Partizan, radio je u turističkoj agenciji „Indeks“, kasnije bio direktor Sportskog centra Tašmajdan i to je uticalo da budemo poslovno vezani.

Cvetković je u poslu uvek bio racionalan i pragmatičan. Teško se s njim dogovaralo, ali kad se nešto dogovori, ispoštuje do kraja. Naši raniji kontakti očvrsnuli kad sam 1985. ušao u fudbalski klub.

Na terenu se to prijateljstvo nije primećivalo. Svako je branio interes svoje ekipe, ali kad je reč o organizaciji večitih derbija delovali smo zajedno. Prirodno, nismo uspevali da se dogovorimo u svemu, ali jesmo u 70 odsto detalja.

Kad je suparnički klub bio u nevolji, pozajmljivali smo jedni drugima pozamašne svote novca, organizovali zajedničke lutrije, imali niz aktivnosti na planu marketinga …

Ne slažem se sa konstatacijom da sam najbolji Cvetkovićev učenik, jer me je svemu naučilo moje porodično stablo. Točno je da sam početkom fudbalske karijere mnoge stvari pokupio od Vladimira, ali pred kraj mog rada u Partizanu, kogao je Cvele i od mene mnogo da nauči“, rekao je Zečević.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter