0
Evropske lige

HSV rasturio Dortmund, remi Levera i Menša

Raštimovani milioneri predali salataru, spektakl u Menhengladbahu

Objavljeno: 09.02.13 u 17:42

FBL-GER-BUNDESLIGA-DORTMUND-HAMBURG

Odigrano je šest mečeva 21. kola Bundeslige, a Borusija iz Dortmunda je porazom od HSV-a najverovatnije predala salataru minhenskom Bajernu koji ima priliku da pobegne milionerima čak 15 bodova.

Dortmund je dočekao HSV na Signal Iduna Parku i izgubio sa čak 4:1! A sve je lepo počelo za milionere, pošto je kardinalnu grešku Vestermana i Adlera iskoristio Robert Levandovski i postigao pogodak u 17. minutu. Ali samo 60 sekundi kasnije izjednačio je Rudnevs, da bi u 26. minutu Ming Son postigao spektakularan pogodak za vođstvo gostiju. A trenutak odluke se sasvim sigurno dogodio u 31. minutu kada je crveni karton dobio Robert Levandovski posle jednog starta, tačnije pokušaja da dođe do lopte, a umesto iste je odvalio po nogama Skjelbreda. Prišao je tu Van der Vart, došlo je do guranja između njega i Kela, a najgore je prošao poljski centarfor kome je Manuel Grafe pokazao direktan crveni karton. Do 60. minuta je HSV imao igrača više, pošto tada crveni dobija Bruma, ali samo dva minuta kasnije Rudnevs povećava prednost ekipe koju predvodi Torsten Fink. Mogao je Grafe da pokaže još jedan crveni karton i to defanzivcu HSV-a Dikmajeru… Do kraja meča drugi gol postiže i Ming Son za konačnih 4:1. Slobodan Rajković je ušao u igru u drugom poluvremenu.
Menhengladbah i Leverkuzen su odigrali sjajan meč i podeleili bodove – 3:3. Dva puta je Menš vodio, prvo je Štranc pogodio za 1:0 u 44. minutu, a posle izjednačenja i pogotka Sidnija Sama, prednost zelenima vraća Luk De Jong. A onda za samo četiri minuta preokret gostiju golovima Kislinga i Šurlea, ali Menš dolazi do boda golom sjajnog Patrika Hermana četiri minuta pre kraja meča.

Hanover je bio bolji od Hofenhajma sa 1:0 golom Mamea Dijufa, a istim rezultatom Volfsburg je kao gost pobedio ekipu Grojter Firta golom Basa Dosta. Đurđić je odigrao čitav meč za Grojter. Verder je kao gost savladao ekipu Štutgarta sa 4:1 uz dva gola Memeta Ekičija i po gol De Bruina i Hunta, dok je počasni pogdak za švabe delo Traorea. Jedini meč bez golova odigrali su Ajntraht i Nirnberg.

Rezultati:

Borusija Dortmund – HSV 1:4

Borusija Menhengladbah – Bajer Leverkuzen 3:3

Štutgart – Verder 1:4

Hanover – Hofenhajm 1:0

Grojter Firt – Volfsburg 0:1

Ajntraht – Nirnberg 0:0

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter