1
Košarka

Mega namučila Partizan

Objavljeno: 09.02.13 u 19:02

kk partizan

Prvi finalisti ovogodišnjeg izdanja Kupa Radivoja koraća su košarkaši Patizan mt:s-a koji su posle dosta muka savladali Mega Vizuru sa 87:77 (21:21, 18:19, 21:19, 27:18). Malo je falilo da izabranici Dejana Milojevića naprave veliko iznenađenje u polufinalu Kupa, ali je ipak kvalitet presudio.

Zonskom odbranom na početku utakmice košarkaši Mege su naterali crno bele da rešavaju situacije sa distance, a izabranici Duleta Vujoševića su imali malo problema da se priviknu na igru protivnika uz dosta izgubljenih lopti u prvih 10 minuta. Ekipe su se u prvoj četvrtini smenjivale u vođstvu, da bi u jednom trenudku Mega imala vođstvo od 4 poena, ali je Partizan izlaskom Bobija Marjanovića iz igre iskoristio izostanak iskusnog centra i sa niskog posta preko Gagića uspeo da izjednači rezultat.

Mega je serijom od 7:0 na početku druge četvrtine stvorila najveću prednost do tada, a crno beli su imali velikih problema u napadu, pogtovo u šutu za dva poena. Nekako je Partizan uspeo da zadrži priključak za odličnom Megom koju je sjajno predvodio Vasilije Micić sa 15 postignutih poena u prvom poluvremenu. Na odmor Mega odlazi sa minimalnim vođstvom od 40:39.

Košarkaši Mege su nastvili sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu. Međutim, Partizan je sredinom treće deonice trojkom Vestermana došao do vođstva posle dosta vremena. Crno beli su sačuvali prednost do kraja četvrtine, pre svega zahvaljujući odličnoj igri Đorđa Gagića, pa je poslednjih deset minuta odlučivalo o pobedniku ovog duela.

Trojkama Vestermana i Bogdanovića Partizan dolazi do prednosti od pet poena na početku poslednje četvrtine. Imali su crno beli priliku da se rezultatski odlepe od Mege, ali su izgbuili dosta lopti u napadu, pa su košarkaši Mege ostali u igri. Presingom po celom terenu Partizan je naterao protivnika da izgubi dosta lopti, a sebi je stvorio priliku da mirnije uđe u završnicu, što crno beli koriste i dolaze do pobede.

Odličnu partiju za Partizan pružio je Đorđe Gagić koji je ubacio 21 poen, od čega 13 sa linije slobodnih bacanja. Leo Vesterman je ubacio 15 poena, a odličnu partiju dabl dabl učinkom krunisao je Dru Gordon koji je postigao 12 poena i zabeležio 10 skokova. U ekipi Mega Vizure istakli su se Vasilije Micić sa 23 poena i Boban Marjanović sa 18 ubačenih poena.

U drugom polufinalu sastaju se Radnički i Crvena zvezda Telekom, a meč počinje u 21 čas. Finale je na programu u nedelju 10. februara, takođe od 21 čas, a Partizan će imati priliku da odbrani pehar Kupa Radivoja Koraća.

0
0

1 Komentara

  1. Neverovatno losa igra crno-belih ali na kraju je najvaznije da se igra finale. Pre svega cestitke Mega Vizuri i njihovom treneru Dejanu Milojevicu za odlicnu utakmicu. Iskreno, ne bi mi bilo zao ni da je Mega pobedila i plasirala se u finale. Odlicno su igrali, i bili bolji u vecem delu utakmice. Videcemo sta Partizan moze da uradi u finalu, ali sam siguran sa ovakvom igrom ne moze mnogo.

    https://hoopsuniverse.net

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter