0
Košarka

Kragujevčani teraju mak na konac

Objavljeno: 04.02.13 u 18:44

kk-radnicki

Za razliku od Partizana i Crvene zvezde koji su se odrekli usluga Lovernja odnosno Brauna za završni turnir Kupa Radivoja Koraća kragujevački Radnički je odlučio da prijavi sve košarkaše koji nemaju srpsko košarkaško državljanstvo, a na koje trener Miroslav Nikolić trenutno može da računa.

Naime, iako pravila Košarkaškog saveza Srbije nalažu da svaka ekipa može da licencira samo četiri igrača koji ne mogu da igraju za reprezentaciju Srbije Kragujevčani su pored Teriko Vajta, Brajana Emeninga i Kajla Vizera prijavili i Stivena Markovića, Aleksandra Ćapina i Miloša Borisova koji se, iako imaju srpski pasoš, zbog toga što su nastupali za druge selekcije prema tumačenju čelnika KSS računaju kao stranci.

Međutim, u Radničkom ne odustaju od namere da isteraju pravdu te najavljuju da će se obratiti redovnim sudovima ukoliko KSS bude zabranio Ćapinu, Borisovu i Markoviću da nastupe na turniru koje se od četvrtka 7. februra do nedelje 10. februara odžava u Kragujevcu.

„Ne odstupamo od našeg stava, a odluku donosi Takmičarska komisija KSS, koja bi se i nosila sa eventualnim posledicama. Stavljanjem u istu ravan igrača sa dvojnim državljanstvom i stranaca, KSS bi doneo protivpravnu odluku. Ko god to potpiše, snosiće odgovornost. Nadam se da su članovi komisije svesni šta rade. Ne želimo ništa da prejudiciramo, ali tvrdimo da je procedura loše sprovedena. Ovo pitanje smo već pokrenuli na raznim mestima. Ako bude potrebno, ići ćemo na redovni sud, na arbitražu pri Olimpijskom komitetu Srbije, pred FIBA. Rešeni smo da isteramo stvari na čistac“, rekao je predsednik Radničkog Ivan Grujin.

Košarkaški savez Srbije ima 48 sati vremena da donese konačnu odluku u vezi ovog slučaja, a Grujin najavljuje da neće biti radikalnih poteza ukoliko ona ne bude povoljna po Kragujevčane.

„Ako Takmičarska komisija tako odluči, revidiraćemo spisak igrača na osnovu mišljenja trenera Miroslava Nikolića. Neće biti bojkota, jer to nikome nije u interesu. Već je bilo previše teških trenutaka i teških reči u srpskoj košarci“.

Radnički će prvi meč na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća odigrati u petak, 8. februra, sa početkom od 18.30 časova protiv valjevskog Metalca.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter