2
AdmiralBet ABA Liga

Srušeni Laktaši

Objavljeno: 03.02.13 u 19:15

Rajt

U 20. kolu ABA lige košarkaši Cedevite su kao gosti savladali Igokeu u Laktašima sa 64:56. To je prvi poraz Igokee na domaćem terenu a treća vezana pobeda Cedevite koja se lagano uključuje u borbu za F4 ABA lige.

Cedevita je vodila praktično tokom cele utakmice. Nakon što je kapiten gostiju Marino Baždarić pogodio trojku za 7:10, ekipa iz Laktaša više nijednom nije povela ni izjednačila. Prvu četvrtinu je Predrag Šuput sa dva slobodna bacanja zaključio na 14:20, a na veliki odmor otišlo se s okruglih +10 za Cedevitu (25:35). U tih 20 minuta Cedevita je imala čak 13 skokova više od protivnika.

Trener Cedevite Aco Petrović pozvao je tajmaut sredinom treće četvrtine kad je Branko Jorović pogodio koš i izborio dodatno slobodno bacanje, koje je posle tajmauta realizovao za 33:39. Posle toga toga dva puta je za Cedevitu u napadu poentirao Šuput, a bitne su bile i dve uzastopne trojke Tomasa za 35:49.

U zadnjih 10 minuta Cedevita je ušla sa prednošću od 39:52, a kad je Brejsi Rajt u 34. minuti poentirao za 39:61 bilo je jasno da domaći više nemaju realne šanse da utakmicu uvedu u neizvesnu završnicu.

Cedevita je na kraju utakmicu završila sa 13 skokova više. Pobedi je, doduše, pomogao i katastrofalan Igokein šut za tri 4/22.

Prvi strelac i asistent kod pobednika je sa 16 koševa i četiri asistencije bio Marko Tomas.

Rajt je dodao 11 poena, a Baždarić 10, dok su Igokeu predvodili Jorović (16 poena) i Miloš Komatina (15 poena).

Ovom pobedom Cedevita se izjednačila sa ekipom Budućnosti sa skorom 12-8 i jednom pobedom manje od Partizana. Igokea ostaje na prvom mestu sa skorom 15-4 i pobedom više od Zvezde.

0
0
2 Komentara
  1. Jel moze neko da mi kaze dali drugo mesto u ABA donosi kvalifikacije za EL posto prvo donosi plasman direktno u grupnu fazu.Pozz.MKD

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter