0
Evrokup

Pionir spreman za Uniks

Objavljeno: 30.01.13 u 13:15

pionir zvezda navijaci

Veliki ispit očekuje košarkaše Crvene zvezde Telekom u večerašnjem duelu sa Uniksom iz Kazanja. Pobeda crveno belih bi ih ostavila u igri za plasman u četvrtfinale Evrokupa, dok bi im poraz znatno umanjio šanse.

Zvezda je startovala pobedom u 1. kolu nad Ulmom u Nemačkoj, pa su onda usledila dva poraza. Prvo su košarkaši Galatasaraja slavili u Pioniru, da bi potom Uniks bio bolji u Kazanju.

Uniks je priredio iznenađenje Galatasaraju u Istanbulu na početku Last 16 faze, ali je zato doživeo šok u Kazanju kada ga je savladao Ulm.

Ruska ekipa se trenutno nalazi na drugom mestu L grupe sa skorom 2-1 koliko ima i vodeći Galatasaraj. Crvena zvezda Telekom je trenutno na poslednjem mestu sa skorom 1-2 koliko ima i trećeplasirani Ulm, ali Nemci imaju bolju koš razliku.

Trener crveno-belih Vlada Vukoičić naglašava da je glavni cilj njegove ekipe pobeda u večerašnjem duelu.

“Naš primarni cilj je da pobedimo i ne bavimo se nikakvim kalkulacijama. Uniks je tim koji cele sezone pokazuje dva lica i može se reći da igra od sjaja do očaja. Eliminacija iz kvalifikacija za Evroligu na startu sezone ostavila je određeni trag. Mnogi igrači su upravo zbog tog takmičenja došli tamo i iako imaju velike ugovore, postoji određena vrsta razočarenja zbog pomenutog neuspeha. Treba da pokušamo da svojom dobrom igrom u odbrani i voljnim momentom poljuljamo njihovo samopouzdanje i pokažemo veću želju”, izjavio je Vukoičić.

Šef stručnog štaba Uniksa Aco Petrović zna kakva atmosfera oečkuje njegovu ekipu u Pioniru.

„Nema sumnje da će meč u Beogradu biti veoma težak. Ukoliko počnemo loše kao u Kazanju biće nam duplo teže da se vratimo“, istakao je trener ruske ekipe.

Crvena zvezda je u ABA ligi nakon poraza od lidera Igokee u Laktašima od 77:80, savladala MZT Skoplje sa 87:72 i prekinula niz od tri vezana poraza u svim takmičenjima. Crveno-beli se nalaze na drugom mestu regionalne lige sa dve pobede manje od prvoplasirane Igokee.

Uniks je u 12. kolu VTB Ujedinjene lige poražen od Lijetuvos Ritasa u gostima sa 87:80 i zauzima 4. mesto u grupi A, dok su za vikend odigrali utakmicu Ruske profesionalne lige u kojoj su na svom parketu poraženi od Spartaka iz Primorja sa 69:70 i sada se nalaze na 6. mestu na tabeli najjačeg ruskog takmičenja.

U dosadašnjem toku Evrokupa Crvenu zvezdu Telekom je predvodio Igor Rakočević koji ima učinak od 18,9 poena, 2,8 skoka i 2,8 asistencije u proseku po meču. Elton Braun je beležio 11,9 poena, 5,3 skoka, a Raško Katić 11 poena i 4,4 skoka u proseku po utakmici.

Najbolji igrač Uniksa u Evrokupu je Čak Eidson koji prosečno beleži 17,3 poena, 4,7 skoka i 4,1 asistenciju. Veoma zapažene partije pružio je i Ian Vugiukas sa 14,7 poena, 5,9 skokova i 1,6 asistencija, a Kostas Kamakoglu ima učinak od 13,3 poena, 4,9 skokova i 2,6 asistencije.

Za crveno-bele bi večeras trebao da debituje doskorašnji centar Lijetuvos Ritasa Predrag Samardžiski.

Večerašnji duel u dvorani Pionir između Crvene zvezde Telekom i Uniksa zakazan je za 19 časova i 30 minuta. Karte za ovaj susret su rasprodate, a klub sa Malog Kalemegdana apeluje na sve navijače da ne ubacuju predmete u teren kako ne bi došlo do rigoroznih sankcija od strane rukovodstva Evrokupa.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter