0
ATP

Novak je kralj Melburna

Objavljeno: 27.01.13 u 13:39

novak djokovic

Novak Đoković pobedio je u finalu Australijen Opena britanskog tenisera Endija Mareja sa 3:1, po setovima 6:7, 7:6, 6:3, 6:2 u meču koji je trajao 3 sata i 40 minuta igre.

Đoković je tako postao prvi teniser u istoriji koji je u Open eri osvojio tri uzastopne titule na Otvorenom prvenstvu Australije, a četvrte ukupno.

Na početku meča viđen je izjednačen tenis. Sve do petog gema nisu viđena veća uzbuđenja, a tada je Marej došao do brej lopte koju je Novak uspeo da spasi i povede sa 3:2. Sledeći gem doneo je sasvim durugu sliku na terenu. Novak je imao tri brejk lopte, međutim Britanac se odličnim servisima izvukao iz škrpica i sačuvao je svoj servis. Potom su obojica sigurnom igrom čuvali svoj servis pa je usledio taj brejk u kome je britanski teniser bio nemilosrdan u sa 7:6 dobio je prvi set.

Marej je na početku drugog seta bio siguran na svoj servis, a potom je usledila drama. Britanac je na Novakov servis imao 0:40 ali je srpski teniser uspeo da se izvuče i osvoji gem. Od tog trenutka obijca tenisera čvrsto su čuvali svoj servis, pa je ponovo odlučivao taj brejk. Međutim ovoga puta Nole je bio taj koji je dominirao i vrlo sigurno stigao je do izjeednačenja u setovima.

Treći set ponovo je doneo neizvesnu borbu. Intersantan je bio podatak da je Marej zaključno sa petim gemom trećeg seta imao 100% osvejenih poena na svoj prvi servis. Ipak u osmom gemu Nole stiže do tri brejk lopte, koristi treću i odlazi na 5:3, a potom sigurnim servisom osvaja i drugi set na meču.

U četvrtom setu došlo je do očekivanog pada u igri, ali to se više osetilo kod Mareja. Novak je na početku napravio brejk, ali nije uspeo da ga potvrdi u sledećem servis gemu jer je Britanac uzvratio. Ipak Nole ponovo pravi brejk, a potom je na svoj servis bio siguran i stigao do 3:1. Ponovo Nole prvi brejk i zatim uzima svoj servis i stiže do velikih 5:1. Endi Marej uspeva uz dosta muke da potom osvoji svoj servis gem i smanji na 5:2, ali je onda doašo red na Novaka da servira za titulu. Imao je Merej 0:30 ali je Novak sa tri vezana poena stigao do meč lopte koju je iskoritio i stigao do svog novog trofeja u Melburnu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter