0
AdmiralBet ABA Liga

Teško gostovanje

Objavljeno: 26.01.13 u 21:51

kk partizan

Kragujevački tim je trenutno na petoj poziciji na tabeli, sa skorom od 10 pobeda i 8 poraza. Klub iz Humske se nalazi na trećem mestu regionalnog takmičenja sa učinkom od 12 dobijenih i 6 izgubjenih utakmica. Kako se trenutno na dve pobede razlike nalazi čak 7 ekipa ne treba govoriti o važnosti ovog meča.

Čeka nas teško gostovanje. Kao što je dosta puta pomenuto, nama je do kraja svaka utakmica kvalifikaciona za Evroligu, tako da nam pobeda dosta donosi. Radnički ima takođe svoje ambicije. U poslednje vreme igraju dobro i blizu su da se dobrom igrom do kraja šampionata plasiraju i na fajnal for, tako da i njima pobeda dosta donosi. Oni su teški domaćini, imaju već 7 ili 8 utakmica bez poraza na svom terenu, biće nam izuzetno teško. Radnički je ekipa koja igra na dosta poena i dobra je napadačka ekipa, tako da sigurno ako uspemo utakmicu da svedemo na mali broj poena imamo dosta više šanse za uspeh”, istakao je Marko Čakarević.

Partizan je prošlih godina loše prolazio u Kragujevcu ali Vujošević veruje u svoj mladi tim i nada se pobedi.
Ova utakmica je značajna za oba kluba. Radnički je opasniji na domaćem terenu nego u gostima. Taj domaći teren, pogotovu kad Partizan dolazi u Kragujevac, ima sve atribute domaćeg terena. Puna sala pritisak, maksimalna motivacija tima. Oni imaju pun roster, dosta i iskusnih igrača koji su veoma dobri napadači i šuteri za tri poena. Često igraju sa lažnim četvorkama i peticama otvarajući protivnički reket iz pik en popa stvarajući komplikovane situacije za protivničku odbranu. Mi verujemo u svoj talenat, u svoj kvalitet i rad. Idemo sa određenim optimizmom u Kragujevac, bez straha, sa respektom protivnika jer u ovoj ligi nema ni jedne utakmice koja je laka, to nije ni utakmica u Kragujevcu. Radnički je ove godine stvorio jedan respektabilan tim, ima veoma ozbiljne ambicije i spremnost i želju da te ambicije i realizuje. Teško je bilo šta obećavati, osim toga da ćemo dati svoj maksimum, da ćemo se boriti za svaku loptu i poštovati je, a kada je u pitanju želja za pobedom nećemo biti ekipa koja to želi manje”, istakao je šef stručnog štaba crno-belih Duško Vujošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter