0
AdmiralBet ABA Liga

Aca Petrović ima crni pojas sedmi dan

Objavljeno: 12.01.13 u 14:25

Vukoičić

Crvena zvezde Telekom u Pioniru dočekuje zagrebačku Cedevitu, kojoj je dužnik iz prvog dela regionalnog takmičenja, s obzirom da su crveno-beli poraženi u Zagrebu u neizvesnoj završnici.

Svoja razmišljanja pred izuzetno važan duel izneo je strateg crveno-belih, Vlada Vukoičić:

„U narednom periodu imamo nekoliko utakmica protiv direktnih kandidata za fajnal-for ABA lige, a i za prvo mesto na tabeli. Utakmica protiv Cedevite je jedna od njih. Igramo protiv tima koji je na početku važio za jednog od najvećih favorita za osvajanje šampionskog prstena. Nastupali su u Evroligi ove sezone, pravili su ekipu da prođu i u Top 16. Međutim, mnogo čudnih stvari im se izdešavalo, jednostavno im se nisu poklopile neke kockice. Promenili su tri trenera od početka sezone, puno igrača je dolazilo i odlazilo. To je ekipa koja je pokazala da zna odlično da igra, ali i da zna da podbaci u odnosu na svoje ambicije. Ipak, to neće imati mnogo uticaja na ovu utakmicu. Ako Cedevita eventualno pobedi – ostaje kandidat za najviše domete, a porazom ulaze u veliki problem, ali neće biti sasvim bez šansi. Zato u Beograd dolaze maksimalno motivisani i dobro pripremljeni. Imali su sedam dana za odmor. Novi trener, Aca Petrović je odličan motivator, zna da pripremi igrače za utakmicu. Ovo će biti vrlo, vrlo težak meč. Voleo bih da rešimo utakmicu rano i lako, ali sasvim je moguće da će utakmica biti neizvesna do samog kraja.“konstatovao je Vlada Vukoičić i potom se osvrnuo na činjenicu da je naredni meč prvi u hali Pionir u 2013. godini:

„Uželeli smo se publike, postoji potreba i želja da budemo opet pred našim navijačima. Ovo je prilika da se ponovo vidimo na starom mestu i da nastavimo sa dobrim igrama i dobrom saradnjom. Njihova podrška nam veoma znači, a mi se trudimo da im se odužimo pobedama “ izjavio je trener Zvezde, pre nego što je prokomentarisao izjavu trenera protivničkog tima da su crveno-beli najbolja ekipa u ligi:

„Aca Petrović je dobar trener, sigurno da je to jedna vrsta psihološke igre, a on ima crni pojas sedmi dan ako tako može da se kaže u pripremi utakmice“ slikovito je opisao Vukoičić i potom dodao:

„Ali, mi se nećemo uspavati. To je i pokušaj da se rastereti njegov tim, da pobegnu od nekih problema koji ih trenutno muče. Cedevita pored sebe ima znak pitanja jer su svega jednu utakmicu odigrali u ovom sastavu. Ako uzmemo i da imaju novog trenera, sigurno je da mogu da budu ekipa koja može da bude „iznenađenje“ i pored prethodnih oscilacija. Izmešali su karte, možda u utakmici protiv Splita nije došao rezultat, ali igra im je bila dobra“  zaključio je trener Crvene zvezde Telekom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter