0
AdmiralBet ABA Liga

Drama pripala Igokei, Split šokirao Cedevitu

Objavljeno: 05.01.13 u 19:08

split

Igokea nastavlja sa dobrim igrama i u 2013. godini. Danas je u Laktašima pao i Radnički rezultatom 88:85 (25:13, 16:18, 20:24, 23:24)

Domaći su bolje otvorili meč i tokom dobrog dela susreta imali solidnu prednost čak i +17. Ipak Aleksandar Ćapin je opet doneo preokret i omogućio svom timu triler završnicu.

Na kraju je dramatična završnica pripala domaćima pre svega zbog bolje raspoređenih ličnih grešaka a i većeg fonda igrača( Radnički je igrao bez Vortingtona, Markovića i Dimića). Radnički je meč završio sa 20 izgubljenih lopti dok je Igokea imala 7 manje, pa se u tom statističkom podatku može videti šta je donelo prevagu.

Najbolji igrač meča je bio Branko Jorović, koji je ubacio 18 poena u prvom poluvremenu (5/5 za dva, 2/3 za tri) a meč je završio sa 22. Nebojša Joksimović mu je pomogao sa 20 poena.

Najbolji kod Radničkog bio je Aleksandar Ćapin sa 29 poena i 6 asistencija.

Košarkaši Splita su napravili senzaciju upisavši prvu pobedu u gostima i to nad Cedevitom sa 72:75.

Posle prvog poluvremena izgledalo je kao da će domaći rutinski upisati još jednu pobedu ali nije bilo tako. Split je krenuo furiozno u drugom poluvremu, nadoknadio u trećoj deonici zaostatak da bi na pet minuta pred kraj prešao u prednost.

Junak pobede bio je Nikola Vujčić sa 18 koševa, dok je Cedevitaše predvodio Brejsi Rajt sa 19 poena.

Široki je u derbiju začelja kao gost savladao Solnok sa 75:69, a seriju pobeda MZT Skoplja prekinula je podgorička Budućnost koja je slavila sa 76:69.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter