0
AdmiralBet ABA Liga

Bitna pobeda Zvezde u Sloveniji

Objavljeno: 05.01.13 u 21:05

Zvezda

Crvena Zvezda Beograd je u 15. kolu ABA lige ostvarila jako bitnu pobedu nad Olimpijom kojom crveno beli nastavljaju da prate Igokeu.

Olimpija je večeras praktično poklonili Zvezdi pobedu očajnom igrom. Dugo Olimpija nije imala lošije šutersko, ni crveno beli nisu blistali ali su bili više nego prejaki za domaćina večeras. Podatak da je Olimpija imala šut iz igre manji od 30% govori dovoljno. Zvezda je kontrolisala skok, imala solidnu unutrašnju igru dok je Olimpija bila skoro bez poena iz tranzicije. Meč nije bio lep za gledanje, oba tima su mnogo grešila, dribling o nogu, er bolovi, koraci i gaženje linija se najednostavnije mogu pripisati intenzivnim treninzima za vreme mini pauze.

Od samog starta crveno beli su imali prednost a ključni trenutak meča se dogodio tokom druge četvrtine kada su Cvetković i Radivojević doneli agresivniju igru u odbrani i kada je Prepelič izgubio živce i zaradio tehničku. To je bilo dovoljno da Zvezda tada ode na +10 – prednost koju je držala do kraja meča. U trečoj deonici su crveno beli imali mnogo sreće, Blažić se propisno ispromašivao sa čistih pozicija za tri poena dok se i Zvezda mučila u napadu. U tom periodu kapiten Rakočević je sa 8 vezanih poena čuvao prednost i nije dozvoljavao Olimpiji da preokrene.

Onda je usledila poslednja deonica, mučna za gledanje. Ni jedan tim nije uspeo da poveže dva dobra napada. Zvezda se ponovo brukala sa bacanjima pa su se domaći dokopali do -7 ali su Cvetković trojkom i Savović sigurnim skokovima i rampama prelomili meč.

Najefikasniji kod Zvezde je bio ponovo kapiten Igor Rakočević sa 23 poena, odličan je bio i Boris Savović sa novim dabl dablom od 13 poena i skokova. Kod Olimpije najmanje loš je bio Eron Bejns sa 13 poena i 11 skokova, dok se nastavlja niz katastrofalnih partija Pejdža koji je imao samo 2 poena.

Zvezda sada ima 11 pobeda i pet poraza i čeka u sledećem kolu Cedevitu, dok je Olimpija na skoru 8-8 i sledeći meč igra sa Zadrom.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter