0
Evrokup

Zvezda spremna za naredne izazove

Objavljeno: 04.01.13 u 13:37

Vlada Vukoicic

Pauza zbog novogodišnjih praznika je završena. Za vikend košarkaši Crvene zvezde Telekom već igraju utakmicu u ABA lige, a u sredu započinju borbe u Last 16 fazi Evrokupa. Raspored utakmica crveno belih u prvom mesecu 2013. godine je prepun, a trener ekipe sa Malog Kalemegdana Vlada Vukoičić je optimističan.

„To zaista tako i izgleda kada se pogleda raspored, ali moram da naglasim da je to samo jedan od pet ili šest meseci koliko će se još igrati. Ne mislim da su tokom januara protivnici i utakmice laki, daleko od toga, ali mislim da i utakmice tokom februara i marta i te kako imaju svoju težinu, kao i ono što nas čeka u aprilu i maju, a da ne govorim u samom finišu sezone.

U februaru nam recimo predstoji završni turnir Kupa Radivoja Koraća, planiramo da igramo i fajnal-for ABA lige tako da ćemo imato još mnogo teških iskušenja koja nisu vezana samo za januar. Zato gledanje unapred i sabiranje koliko gostovanja imamo, ko su nam rivali, koga ćemo dočekati kod kuće i kombinatorika takve vrste može samo da nam odvuče pažnju.

Iz tog razloga mi se koncentrišemo samo na prvog sledećeg protivnika i ako naš fokus bude bio na mikrocikluse mislim da imamo mnogo veće šanse da ispunimo ambicije“, rekao je Vukoičić.

Prvi meč u 2013. godini Crvena zvezda Telekom će odigrati u subotu od 19 časova u Ljubljani gde ih dočekuje Union Olimpija u okviru 16. kola ABA lige.

„Svaka pauza i prekid takmičenja uvek sa sobom nosi neku neizvesnost kako će tim da reaguje, da li se popravila forma, da li su neki igrači napredovali ili doživeli pad. Međutim, i pored te neizvesnosti isto tako postoji i doza pojačane motivacije. Jer, kada u proseku mesečno igrate osam, devet utakmica i kada se napravi ovakva pauza svi se zažele utakmica“, istakao je Vukoičić.

Trener Crvene zvezde Telekom je svestan kvaliteta protivnika

„Olimpija je bila učesnik Evrolige. Tokom prve faze najelitnijeg klupskog takmičenja Evrope Ljubljančani su bili primorani da igraju dve utakmice sedmično što je u nekoj meri malo pokvarilo njihovu igru, rezultat i utisak kada je ABA liga u pitanju. Ali, sa završetkom učešća u Evroligi siguran sam da će sada biti u prilici da pokažu svoju pravu snagu i kvalitet.

Oni su bez svake sumnje tim koji najozbiljnije konkuriše za jedno od prva četiri mesta koje vode na fajnal-for ABA lige“, konstatovao je trener crveno belih i potom dodao:

„Olimpija je ekipa koja igra jako široko sa puno šuteva za tri poena, a imaju spoljnu liniju koja je vrlo precizna i koja živi od šuta za tri poena. Unutrašnja igra im se uglavnom zasniva na australijskom centru Eronu Bejnsu, on im donosi potrebnu dubinu i tako pravi dobar balans u napadu.

Olimpija je napadački vrlo opasan tim koji u svojim redovima ima nekoliko igrača koji mogu da ubace 20 poena zato nikoga posebno ne bih izdvajao. Iz tog razloga dobra odbrana je defitivno ključ za pobedu u ovom meču.“, zaključio je Vukoičić koji je naglasio da je njegova ekipa tokom pauze odlično radila, a da je poseban akcenat na treninzima bio na kondiciji igrača.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter