0
Fudbal

Španci nastavili dominaciju

Objavljeno: 31.12.12 u 20:29

Odigrano je još jedno Evropsko prvenstvo, ovoga puta u Poljskoj i Ukrajini, a reprezentacija Španije je došla do trećeg trofeja sa velikih takmičenja u nizu! Ovakav epilog su mnogi pretpostavljali još pre početka 14. šampionata Starog kontinenta, a očekivano je bilo finale između Španije i Nemačke, ali…

Na žalost po pancere, od kojih se očekivalo da jedini mogu da pariraju furiji, ispali su u polufinalu od Italije, a srušio ih je čovek koji se uglavnom ističe glupošću, iako je fenomenalan fudbaler – Mario Baloteli. Međutim, Italijani nisu dorasli Španiji, pa smo u finalu gledali prilično komičan meč u kome je furija mogla da postigne i više od četiri gola, koliko je na kraju matiran Bufon. Treba napomenuti da su imali dosta problema u grupi i da su uz mnogo muka otišli dalje pobedom protiv Hrvatske u poslednjem kolu 1:0, a posle su u polufinalu na penale izbacili Portugal,… Sreća prati hrabre, prati i šampiona, a Španci su vladari, a pitanje je da li iko može da ih skine sa trona u dogledno vreme, sledi Mundijal u Brazilu.

Ovo EP u Poljskoj i Ukrajini ostaće upamćeno i po tome što je definitivno odlučeno da se upotrebi tehnologija na gol liniji i to posle velike sudijske greške kada reprezentativcu Ukrajine, inače momku iz Beograda, Marku Deviću nije priznat čist pogodak protiv Engleske.

Najjadniji utisak na sve ostavili su Holanđani koji u „grupi smrti“ protiv Nemačke, portugala i Danske nisu osvojili ni bod, a da vas podsetimo dve godine ranije igrali su finale Mundijala, gde su posle produžetaka izgubili od Španije. Razočarali su i Rusi koji su ispali u grupnoj fazi, kao i domaćin Poljska.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter