0
Evropske lige

Sitijev magični finiš

Objavljeno: 31.12.12 u 21:40

man city

Sezonu 2011/12 pamtiće navijači Mančester Sitija, jer je njihov klub prvi put posle sezone 1967/68 osvojio titulu šampiona Engleske. pa su se uloženi milioni šeika konačno isplatili. Ali kako je Siti došao do ove titule, to je priča za sebe. Igrali su sa KPR-om poslednje kolo na Itihadu, trebala im je pobeda, sve je krenulo kako treba golom Zabalete, ali onda je usledio šok i dva gola policajaca. Ništa građani nisu mogli, sve do 90. minuta, kada jna scenu stupa bosanski dijamant Džeko i donosi izjednačenje, a zatim Aguero donosi pobedu i titulu, a snimak igrača Mančester Junajteda iz Sanderlenda kada Argentinac daje gol i kada gube titulu ostaće urezan u sećanje fanova Sitija.

Junajted je imao ogromnu prednost u odnosu na Siti, a ni oni sami ne znaju kako su uspeli da je izgube. Meč s Evertonom na Old Trafordu je bio presudan, a završen je neverovatnim rezultatom 4:4 iako su crveni đavoli vodili sa 3:1 i 4:2…

Najtužniji pored Junajteda trebali su da budu fudbaleri Totenhema koji su završili kao četvrti i trebali da igraju LŠ, ali pošto je Čelsi postao prvak Evrope, pevci su izvisili za najjače evropsko takmičenje.

Iz lige su ispali Vulvsi, Blekburn i Bolton, a prvi strelac lige bio je Robin van Persi koji je zatim obeležio i letnji prelazni rok kada je iz Arsenala prešao u Mančester Junajted. Aleks Ferguson je rešio da ne izgubi titulu dva puta, a za sada mu ide jako dobro i ima +7 u odnosu na Siti. Međutim, nije Van Persi najbolje pojačanje leta 2012. godine već Španac Miču koji je za dva miliona iz Rajo Valjekana stigao u Svonsi i prvi je strelac lige upravo sa Holanđaninom. Manćini je u ozbiljnom problemu, pominje se da će dobiti otkaz, Čelsi je već promenio trenera i umesto Di Matea je došao Benitez – koga su navijači dočekali na nož zbog toga što je ranije vodio Liverpul, ali Rafa se nije dao pokolebati i uspeo je da povrati Toresa i stvori brzo pobedničku atmosferu.

Iznenađenje dosadašnjeg dela sezone je VBA, a Liverpul sa Brendanom Rodžersom igra sve bolje i kako stvari stoje crveni će biti opasni u drugom delu sezone, naročito sa Staridžom i verovatno Snajderom.

Junajted ostaje favorit za titulu, ali Siti se nada da će opet njihov gradski rival imati pad forme kao prošle sezone…Borba za mesta koja vode u LŠ biće više nego zanimljiva, jer su tu Čelsi, Arsenal, Totenhem, a tu su moguće iznenađenje Everton i VBA. Inače, pomalo začuđujuć podatak za ovu sezonu je da posle 20. kola samo jedan tim nije izgubio kao domaćin – Stouk Siti!

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter