0
Evroliga

Olimpijakos obeležio 2012.

Objavljeno: 31.12.12 u 21:10

Top 16 faza prošlosezonske Evrolige je prošla bez našeg jedinog predstavnika. Partizan je u jakoj konkurenciji, sa skorom 4-6 završio iza Armanija zbog koš razlike od -2 u međusobnim duelima.

Elem do fajnal fora su stigla četiri tima. Favorit CSKA, PAO, Barsa i Olimpijakos. Obično nema favorita u falnaj foru, ali CSKA sa Kirilenkom je do tada zabeležio samo dva poraza u sezoni i već je bio viđen kao osvajač.

Svi su to mislili osim Dude Ivkovića i njegove ekipe. Olimpijakos, koji je smatran autsajderom na završnom turniru, je izbacio Barsu sa 68:64 dok je CSKA izbacio Panatinaikos našeg Željka Obradovića sa 64:62.

Došlo je do finala i utakmica se odvijala kako je očekivano. CSKA je imao i +15 ali je fantastični Duda pokrenuo svoj tim i napravio preokret. Došlo je do triler završnice gde su Grci slavili sa 62:61 i posle dugo vremena osvojili Evroligu. Kirilenko se bez titule vraća u NBA ali je ipak dobio priznanje MVP-a regularnog dela sezone. Najbolji igrač fajnal fora je bio plej Olimpijakosa Spanulis.

Novu sezonu u Evroligi Partizan startuje sa novim-starim trenerom, Duletom Vujoševićem ali i najmlađim timom u istoriji Evrolige. Nadali su se navijači crno belih da Dule može da ponovi čudo i opet dovede Partizan u sam vrh evropske košarke ali ništa od toga. Ipak je timu Partizana nedostajalo iskustvo. Oni su startovali takmičenje sa pet poraza od čega dva jako tesna. CSKA je morao da igra produžetke u Pioniru ali je Teodosić u produžetku ponovo rastužio crno bele. Barsa je prokockala prednost na svom parketu i da ne bi Marselinja Uertasa, crno beli bi napravili senzaciju. A onda je došao na red poraz koji je Partizana koštao Top 16 faze.

Utakmica sa Bambergom u Pioniru je morala da bude dobijena, ali je iskusniji tim preokrenuo rezultat u poslednjoj deonici i slavio u Beogradu. Pobedom nad Bešiktašem kući crno beli prekidaju seriju poraza a pobedom nad Ritasom imaju šansu da u poslednjem kolu osiguraju prolaz u Top 16. Ipak u triler završnici Partizan ponovo ostaje kratkih rukava, i Bamberg ide dalje dok srpski predstavnik završava učešće e Evroligi.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter