0
Evropske lige

Lampard pojeo karamele

Objavljeno: 30.12.12 u 16:34

lampard

U meču 20. kola Premijer lige Čelsi je na Gudison Parku savladao Everton sa 2:1 i tako naneo karamelama prvi poraz na njihovom terenu ove sezone. Plavci su posle četiri godine slavili na ovom stadionu i vratili se na treće mesto u Premijer ligi.

Everton je došao do vođstva već u 62 sekundi meča, sjajan napad po desnoj strani, Aničebe glavom pogađa stativu, a na odbitak natrčava Stiven Pienar i donosi vođstvo karamelama. Mogao je Everton i do 2:0, ali su opet pogodili stativu, a u nekoliko navrata je sjajno branio Petr Čeh.

1-0

Usledila je kazna za te promašaje, centaršut Ramiresa, Frenk Lampard je na pravom mestu u 42. minutu i glavom donosi plavcima izjednačenje.

1-1

U drugom poluvremenu odlična igra s obe strane, Jelavić glavom pogađa prečku gola Rosa Turnbula koji je na poluvremenu zamenio Čeha. A zatim sledi kazna kao u prvom poluvremnu, u 72. minutu ponovo Frenk Lampard na pravom mestu, nema ofsajda i Čelsi vodi.

Imao je sjajnu priliku Jelavić u nadoknadi vremena da izjednači, ali je loše zahvati loptu. Everton je doživeo prvi poraz na Gudisonu ove sezone, pa sada Stouk ostaje jedini neporaženi domaćin u Premijer ligi. Čelsi je opet treći sa 38 bodova, ali i mečom manje od drugoplasiranog Sitija, pa ako tim Rafe Beniteza i tu osvoji tri boda stiže građane na samo -1.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter